„Južni vetar“ je imao i ima sve sastojke koje poseduju svi kinematografsko-televizijski naslovi-fenomeni. Pored same priče i kontroverze, uz seriju i film su išli poluslučajevi, fama, raznorazna učitavanja… I kao i svaki fenomen pop kulture, i ova serija je optužena da kvari decu, a proteklih dana našao se i na dnevnopolitičkim „parčadima“ medija oko već toliko pominjane „ekološke“ epizode.

Miloš Avramović, režiser i producent „Južnog vetra“, navikao je na „gužvu“ i pozornost od diplomskog filma „Kpojačeva tajna“. Od „tajne“ do „vetra“ stigao je mnogo toga. Radio na „Čizmašima“, „Senkama nad Balkanom“… i još mnogo toga trajno utisnutog ne samo na IMDb segmentima biografije.

Kao režiser se uglavnom držiš savremenih tema, ne zalaziš mnogo u epohu – da li je to slučajnost ili namerna želja?

U pitanju je slučajnost. Ja i ostale moje kolege ne delimo to (epoha ili savremena tema) kao stvar izbora. Mislim da nas sve interesuje dobra priča, sad da li je smeštena u epohu ili ne, nije važnije od toga da je u pitanju dobra priča. Bukvalno je bila slučajnost da sam kao reditelj bio fokusiran na savremene teme, što ne znači da me epoha ne interesuje. Interesuje me i te kako, i želja mi je da u budućnosti ekranizujem kao TV seriju „Seobe“ Miloša Crnjanskog. Epohom sam se do sada bavio, i to na više projekata, kao producent – bio sam izvršni producent na „Čizmašima“, „Senkama nad Balkanom“, a i producent filma „Trag divljači“, Nenada Pavlovića. To su sve epohe, i mislim da je svaki od tih projekata urađen jako dobro i da smo uživali u radu na njemu. „Južni vetar“ je trenutna preokupacija, i čim budemo završili tu sagu, mislim da je jedan od projekata na koji ću se fokusirati TV serija „Seobe“.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 6. aprila

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.