Trener Golden Stejta Stiv Ker je na konferenciji za medije pre utkamice protiv Dalasa upitao američku javnost kada će konačno da urade nešto po pitanju kupovanja oružja bez ikakve provere, optužujući pritom američke senatore za ubistva u Teksasu, Njujorku i Južnoj Kaliforniji. Ker je pričao povodom pucnjave u školi u Teksasu tokom koje je napadač usmrtio 19 đaka i dva nastavnika pre nego što ga je policija ubila.

Vidno uznemiren i objavio da nema nameru da priča o košarci niti o utakmici u tom trenutku.

„U ovih šest sati od kako smo završili šuterski trening na 600 kilometara odavde ubijeno je 14 dece i jedan nastavnik. U poslednjih deset dana imali smo ubistvo starijih crnaca u supermarketu u Bafalu. Imali smo ubistvo azijata u crkvi u Južnoj Kaliforniji. Sada imamo ubistvo dece u školi“, rekao je Ker.

„Kada ćemo da uradimo nešto“, uzviknuo je Ker drhtavim glasom udarajući rukom o sto.

ker je istakao da je umoran od dolaska ovde i izjavljivanja saučešća unesrećenim porodicama.

„Izvinite me, ali premoren sam od minuta ćutanja. Dosta je“, rekao je Ker.

Ker je kao krivce označio „pedeset senatora u Vašingtonu“ koji sprečavaju donošenje zakona koji obavezuje prodavce oružja da izvrše proveru osobe kojoj prodaju oružje, a koji je prošao Kongres.

„Pitam te, Mič Mekonelu, tebe i senatore koji odbijaju da urade išta protiv ovog nasilja, ubistva u školi, pucnjave u supermarketu. Pitam vas sve da li ćete svoju potrebu da imate moć staviti ispred života naše dece, starijih i vernika. Jer mi se čini da je tako“, rekao je Ker.

„Dosta mi je, prekipelo mi je. Igraćemo večeras utakmicu, ali želim da svi koji su ovde pomisle na svoje dete ili unuče, oca, majku, sestru, brata. Kako biste se osećali da se ovo dogodilo vama danas. Ne možemo ostati nemi. Ne možemo samo sedeti ovde i reći, ‘pa dobro, hajde sada minut ćutanja, a onda – idemo Maveriksi'“, rekao je Ker.

Istakao je da će ih dok oni igraju košarku, pedeset senatora u Vašingtonu držati kao taoce, jer 90 odsto Amerikanaca, bez obzira na političku pripadnost, traži proveru kupca oružja.

„Mi smo taoci tih pedeset senatora koji to čak neće ni da stave na glasanje iako mi to tražimo. Neće jer žele da zadrže svoju moć,“ rekao je Ker udarajući rukom po stolu.

„To je bedno i meni je dosta toga“, uzviknuo je i ustao otišavši sa konferencije za medije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.