Mnoga toga je bilo neobično sinoć, kada su se košarkaši Denver Nagetsa stavili na najjači test ovog neobičnog nastavka sezone, protiv najbolje ekipe sezone Los Anđeles Lejkersa.

Utakmica je bila neizvesna, bukavalno, do poslednje sekune, a ne samo što su u Nagetsima na terenu glavnu reč vodili igrači sa klupe u tim prelomnim trenucima, nego je i u ekipi Los Anđeles Lejkersa viđena nesvakidašnja situacija da utakmicu trojkom – a kada siu krenuli u napad ostalo je 4 sekunde do kraja – i to odlukom trenera, ne rešavaju Entoni Dejvis ili Lebron Džejms, nego je akcija pravljena za Kajla Kuzmu. Kuzma je imao sreće i Lejkersi su slavili 124:121.

U svakom slučaju bila je ovo čudna i uzbudljiva utakmica rešena nakon nekoliko napada u kojima su se timovi smenjivali u vođstvu, ali i promašenih slobodnih bacanja Nagetsa u samoj završnici.

Lebron Džejms je započeo napad, dobacio do Entonija Dejvisa, a ovaj ostavio loptu za Kuzmu koji je ostao otvoren na šutu za tri.

„Bio sam otvoren. To je akcija koju smo vežbli na treninzima nekoliko pouta pre restarta. Trener je imao poverenje u mene i isplatilo se“, rekao je Kuzma.

Lejkersi su tako prekinuli niz od tri poraza, a Lebron Džejms je bio najefikasniji igrač utakmice sa 29 poena i 12 asistencija, dok su Entoni Dejvis (27 poena, 6 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade) i junak završnice Kuzma (25 poena, 11/16 iz igre) takođe doprineli pobedi.

A šta reći za Denver? U timu iz Kolorada, čak osmorica igrača su na kraju imali dvocifren učinak, a najefikasniji među njima bili su Pi-Džej Dozir koji je ubacio 18 poena i Majkl Porter Junior sa 15 koševa.

Doslovno sve poene Nagetsa u poslednjoj deonici (33) postigli su igrači sa klupe.

Trener Denvera Majkl Meloun dozirao je minute celoj startnoj petorci, pa je Nikola Jokić odigrao svega 25 minuta, postigvnuši 12 poena i podelivši 4 asistencije, uz samo jedan skok.

Nagetsi su prvi došli do osetnije prednosti – 21-15, najviše zahvaljujući Majku Porteru Junioru, koji je ubacio 11 poena u prvoj četvrtini – bez promašaja iz igre – dok se Jokić pobrinuo za asistencije.

https://www.youtube.com/watch?v=V5ScslJ3XJI

Međutim, Lejkersi su rolama Diona Vejtersa i Dejvisa napravili seriju 16-4 i do kraja deonice otišli na plus šest – 25-31.

Sustizao je Denver prednost tokom druge četvrtine, trojkom Jokića stekao pet poena viška, ali se pred kraj deonice probudio „Kralj“ i upisao 9 poena za manje od jednog minuta. Dejvis je zakucanjavem uz zvuk sirene zatvorio prvo poluvreme za vođstvo Jezerdžija – 59:64.

U nastavku je u ekipi Nagetsa proradio Džamal Marej, Kuzma je ubacio nekoliko bitnih poena za Lejkerse, a u poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 88:88.

Dramatičnu završnicu režirali su rezervisti Denvera, te Džejms, Dejvis i Kuzma. Mejson Plamli i Bol Bol odigrali su nekoliko dobrih napada i kontri, u ritam je ušao i Monte Moris, ali je iskustvo Lejkersa došlo do izražaja u poslednjim napadima. Najpre Džejms, Dejvis i, naposletku, uigrana akcija i pobedonosni koš Kuzme.

„Dobro smo trenirali ovih dana i iz toga je proistekla dobra egzekucija na kraju“, prokomentarisao je Džejms poslednji napad.

Melounov ponos

„Ne bih mogao da budem više ponosan na ove igrače“, rekao je trener Denvera Majk Meloun.

https://www.youtube.com/watch?v=z7-knfT5-bo

„Igrali su ekstremno snažno protiv prve ekipe Zapadne konferencije. Ovo nam je bio četvrti put da igramo i svaki put je bila borba do kraja. Za nas je situacija da odmaramo startere celu četvrtu četvrtinu i da imamo momke sa klupe koji daju sve od sebe, to je srceparajuće. Uvek je teško, ali sada sam baš ponosan. Ne bih mogao da tražim od njih veći trud, veći fokus, energiju, kako god da nazovete…“

Do plej-ofa je ostalo još nedelju dana i dve utakmice. Nagetsi naredni meč igraju protiv Los Anđeles Klipersa, dok je sledeći rival Lejkersa ekipa Sakramento Kingsa.

Inače, pošto je Oklahoma izgubila od Finiksa, Denver Nagetsi su i teoretski obezbedili prvo mesto u Severozapadnoj divizije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

***

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.