Posle otkazivanja prijateljske utakmice Argentine i Iraela u Jerusalimu, naširoko je prenošena izjava najveće argetinske zvezde i jednog od najboljih fudbalera sveta Lionela Mesija u kojoj je navodno rekao da kao ambasador Unicefa ne može da igra protiv onih koji ubijaju nevinu palestinsku decu.

„Kao ambasador UNICEF nisam mogao da igram protiv ljudi koji ubijaju nevinu palestinsku decu, jer smo prvo ljudi, a tek onda fudbaleri“, navodno je rekao Lionel Mesi u izjavi koju su preneli i neki naši mediji, a koja se deli po društvenim mrežama kao autentična.

On je ovu izjavu navodno dao za argentinski sportski kanal TyC Sports.

Demanti ove izjave je došao direktno sa tog kanala. Novinar Martin Arebalo, koji se nalazi u Barseolni gde prati pripreme argentinske selekcije, rekao jeda njegov kanal nije razgovarao sa Mesijem. On je to objavio na svom Tviter nalogu.

„Laž je to što pišete. Mesi o toj temi nije razgovao ni sa jednim medijim, pa tako ni sa TyCSports. Informište precizno. Mesi tokom priprema ne razgovara sa medijima“, naveo je ovaj novinar.

Naravno, kao i svaki demanti i ovaj je mnogo manje efektan od originalne vesti. Osim u Izraelu gde su sa radošću dočekali informaciju da najbolji svetski fudbaler, ipak, nije davao anti-izraelske komentare. The Times of Israel podseća da je petostruki fudbaler sveta nije poznat po političkim kontroverzama i da kao ambasador Unicefa pažljivo vodi računa šta govori i da je svaka njegova izjava o spornim pitanjima pažljivo „pročišćena“ od strane njegovog PR tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.