8.2 miliona dinara je prikupljeno u kampanji Nacionalni dan davanja

  0

  8.2 miliona dinara je prikupljeno u ovogodišnjoj kampanji Nacionalni dan davanja, uz pomoć donacija nekoliko hiljada građana i više od 60 donatora, koji uključuju kompanije, preduzetnike, neprofitne organizacije i lokalne samouprave. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu inovatnivnih  učila: pametnih tabli, laptop računara, bee bot robota i drugih savremenih učila koja će koristiti učenici 60 škola, u 30 spskih opšina.

  Sinoć je uspeh kampanje koja je vođena pod sloganom Škola dobrih ljudi proslavljen dodelom zahvalnica donatorima. Simbolično, svečana dodela zahvalnica je organizovana u Kolarčevoj zadužbini, zdanju koje je primer dobročinstva i svetle filantropske tradicije srpskog društva.

  Donatorima su se obratili i zahvalili Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID-a u Srbiji Šenli Pinčoti, predsednik UO Fonda B92 i član UO Srpskog filantropskog foruma Veran Matić i Dragana Jovančević, izvršna direktorka Srpskog filantropskog foruma.

  Ovaj događaj još jedan je podsetnik  koliko je jaka moć zajedničkog ulaganja u opšte dobro i da ako svi damo onoliko koliko imamo i možemo, stvaramo velike promene.

  Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filatropskog foruma, a prethodnih meseci sredstva su prikupljana uz ogromnu pomoć i podršku organizacija partnera Nacionalnog dana davanja: Fond B92, Misli Globalno Deluj Lokalno iz Šida, Fondacija gimnazije Veljko Petrović Sombor, kao i pridruženi partner organizacija Sinhro iz Pančeva.

  Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.