Nova poslovna strategija rezultirala značajnim povećanjem tržišnog učešća, proširenjem portfolija i povećanom proizvodnjom

Pokazavši viziju i spremnost na prilagođavanje najsavremenijim poslovnim trendovima i zahtevima tržišta, domaća farmaceutska kompanija Galenika a.d., koja je privatizacijom postala deo međunarodne NC grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kuća u Latinskoj Americi, u prvoj polovini 2019. godine dostigla je ukupnu prodaju svojih proizvoda na tržištu Srbije od 27,4 miliona evra, što predstavlja povećanje od 13% u odnosu na isti period u 2018. godine i time je postigla značajan pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji*.

Galenika je u prvoj polovini 2019. godine povećala proizvodnju palete svojih proizvoda za čak 43,7% u odnosu na isti period u 2018. Ove godine kompanija je do sada dobila dozvolu za stavljanje 6 proizvoda u promet čime je proširen portfolio Galenike u grupama proizvoda koji se koriste u terapiji kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije, terapije dijabetesa, antidepresiva i dermatika. U planu za tekuću godinu je dobijanje dozvole za stavljanje u promet ukupno 10 proizvoda, gde će se među novim proizvodima naći i oni koji predstavljaju novinu u terapiji, kako u primeni drugačijeg farmaceutskog oblika u odnosu na dosadašnju praksu, tako i po većoj bezbednosti u odnosu na ostale proizvode iz iste farmakološke grupe na tržištu.

,,U cilju stvaranja moderne i konkurentne kompanije kao i snažne opredeljenosti da ulažemo u razvoj, kompanija podiže interne kapacitete kroz edukativne programe i najsavremenije obuke zaposlenih. Dodatno, Galenika je ove godine, kada s ponosom obeležava 74. jubilej kompanije, investirala u najsavremeniji softver za napredno upravljanje svim poslovnim procesima – SAP S4HANA Cloud, čime je naša kompanija postala jedan od pionira digitalne transformacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, rešeni da Galenika opet postane lider u regionu’’, izjavio je Ricardo Vian Marques, izvršni direktor za operativno poslovanje Galenike. Kako Marques navodi, u naredne tri godine Galenika očekuje trend udvostručenja prodaje na srpskom tržištu.

Kao kompanija opredeljena unapređenju zdravlja i kvaliteta života svojih pacijenta i korisnika proizvoda, sa ciljem daljeg razvoja terapije u oblastima lečenja kardiovaskularnih bolesti, bolesti centralnog nervnog sistema i antibiotika, Galenika je u maju ove godine pokrenula i rad svojih Naučnih odbora čiji članovi su neki od najeminentnijih medicinskih stručnjaka u Srbiji. U skladu sa svojom misijom, primenom najnovijih znanja na polju farmaceutske tehnologije, Galenika je nastavila sa razvojnim aktivnostima u okviru svog Instituta za istraživanje i razvoj, te je nakon 8 godina na tržište lansiran i novi proizvod – Flonivin plus.

* IQVIA – vodeća globalna kompanija koja se bavi istraživanjima u farmaceutskoj industriji https://www.iqvia.com/ABOUT-US

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.