Solarina, podružnica kompanije CWP, organizovala je radionicu „Eko akademci“, za decu predškolskog i uzrasta od prvog do četvrtog razreda u Salašu, na teritoriji opštine grada Zaječara. Predškolci i učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Salašu prošli su obrazovni i iskustveni program putem kojeg su im približene teme iz oblasti životne sredine, uz podstrek da razumeju važnost boravka u prirodi i osnaživanja veze sa njom. Ova mala škola ekologije obuhvatila je radionice na temu pčela, medonosnih biljaka i biljnog i životinjskog sveta naših krajeva. Svi učesnici su po završetku radionice dobili poklone kao što su eko cegeri, knjige, eko flašice za vodu, kao i „Eko-akademac“ diplome, za svoju suštinsku ulogu budućih čuvara životne sredine. Projekat  „Eko akademci“ podstiče decu da se više igraju, i da uz igru uče i stiču nova znanja i veštine.

„Eko akademci“ je tradicionalna mala škola ekologije za decu osnovnih škola, u zajednicama gde kompanija CWP posluje. U okviru ovog projekta radionice je do sada prošlo blizu 200 mališana iz osnovnih škola u Srbiji, čime kompanija nastoji da podigne svest o zaštiti životne sredine, suživotu sa prirodom i dužem boravkom u prirodnoj sredini.

Radionice su organizovane u saradnji sa Udruženjem “Supernatural”, Beogradskim udruženja pčelara i Biološkim fakultetom u Beogradu.

Solarna elektrana Solarina je jedan od ključnih projekata koje razvija kompanija CWP, čija je misija da pomogne Srbiji i regionu u tranziciji ka čistoj energiji i doprinese zaštiti životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.