Britanski vozač i petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton došao je do devete pobede u sezoni i 82. u karijeri na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju. Drugi je bio cilj došao njegov timski kolega iz Mercedesa Valteri Botas, dok je treći bio vozač Ferarija Šarl Lekler.

U centru pažnje, međutim, nije bio Hamiltonov timski kolega, već Leklerov, četvorostruki šampion Sebastijan Fetel.

Sebastijan Fetel je tokom trke dobio instrukciju da prepusti vodeću poziciju mladom Lekleru. Fetel je to odbio i dobrih petnaestak krugova vodila se žustra polemika u timu Ferarija. Fetel je ubrzo odustao od trke pošto mu je otkazao bolid.

Ferarijev e bio da Šarl Lekler, koji je krenuo sa pol-pozicije, blokira Hamiltona, koji je bio drugi, i time ga spreči da preuzme vođstvo. Istovremeno je trebalo da propusti Fetela da izbije na čelo trke, pa da se kasnije zamene.

Međutim, to je bio samo plan na papiru.

Kada se Fetelu zaustavilo vozilo – zbog „virutalnog sejfti kara“, Hamilton je pod mnogo povoljnijim okolnostima mogao da ode u pit-stop i da se vrati na prvo mesto.

Zbrka koju je napravio Ferari koštao ih je ove pobede. Naravno, podelejansu mišljenja da li je višestruki šampion Fetel zaslužio takav odnos tima.
Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 322 boda, dok Botas ima 249. Za njima slede Lekler sa 215 i Maks Ferstapen sa 212 poena.


Komentara

  1. Belgrade
    30. septembra 2019. 08:56

    Ovo je pokazatelj da ovu ekipu ne vodi Ferrari već Fiat. Kao da su prosle godine usli u F1, 15 minuta su komunicirali sa vozačiam i oduzimali im vreme i koncentraciju. Drugo, ne moze se reći Fetelu da propusti Leklera jer se Lekler ne bori za titulu, faktički mu nista ne znaci i ako simpatišem mladog momka jer je takav potreban u Formuli. Sa druge strane mogu oni da budu najbrži na stazi, kada je Mercedes uvek nabrzi u glavi i organizaciji pa uvek pobede Ferrari.

  2. Ivica
    1. oktobra 2019. 08:02

    Mnogo je bolja kombinacija kimi i lekler u ferariju jer kimi nema problem da pomogne mladjem kolegi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.