Već dobro poljuljana reputacija Donalda Trampa uskoro bi mogla da pretrpi još jedan udarac.

Naime, bivša kolumnistkinja, Džin Kerol, ove nedelje konačno će dobiti svojih pet minuta pred sudom u Njujorku, gotovo tri decenije nakon što javno iznela kako ju je Donald Tramp jednom prilikom pribio uza sid i seksualno napastvovao.

U trenucima kada se suočava s aferom u kojoj se dovodi u vezu sa porno glumicom, Stormi Danijels, krivičnim prijavama zbog pokušaja nameštanja izbora 2020. i napada na Kapitol, bivšem predsedniku „smeši se“ još jedno suđenje.

Kerol optužuje Trampa da ju je silovao u svlačionici njujorške robne kuće Bergdorf Gudman, negde krajem 1995. ili početkom 1996. godine. Ona tvrdi da ju je američki biznismen prepoznao tokom kupovine i zatražio pomoć u odabiru poklona za ženu, što joj je isprva delovalo veoma šarmantno, ali onda su stigli do odeljenja za donji veš. „Uzeo je sa pulta mali providni bodi i rekao mi da ga isprobam“, kaže Kerol. „Tu sam se našla u nevolji, jer smo ušli u svlačionicu, a on je zatvorio vrata.“

Kerol navodi da ju je nakon toga Tramp silovao nekoliko minuta, sve dok nije uspela da se oslobodi i pobegne. Ispričala je to dvojici prijatelja, ali nije obavestila policiju, jer, kako kaže, jedan od prijatelja posavetovao je da se ne zaleće u tako nešto ako ne želi da je Tramp „sahrani“.

Predomislila se tek nakon što je Tramp imenovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, i tek nakon što je javnost zapljusnuo niz optužbi protiv filmskog producenta Harvija Vajnstajna, koje su dovele do formiranja pokreta #MeToo.

A Tramp kao Tramp, odgovorio je u svom uobičajenom maniru, tvrdeći kako nikada u životu nije sreo Džin Kerol, iako se nekoliko njihovih zajedničkih fotografija ne bi složilo s tim. „Potpuno je izmislila priču da sam je sreo na vratima prepune robne kuće u Njujorku i silovao je. To je prevara i laž. Iako to ne bi trebalo da kažem, ipak hoću: Ova žena nije moj tip!“, napisao je Tramp na mreži Truth Social.

Čini se da će Trampov advokatski tim tužiti Kerolovu za politički motivisan napad, a sudija dozvoljava odbrani da, ukoliko ih poseduje, podnese dokaze. Njenu tužbu, delimično, finansira Rid Hofman, milijarder i suosnivač LinkedIn-a, a povrh svega i Trampov neistomišljenik.

Kerol će svedočiti zajedno sa dvojicom gorepomenutih prijatelja, a bivši predsednik obavestio je sudiju Luisa Kaplana da neće prisustvovati saslušanju jer ne želi da svojom kolonom vozila izazove saobraćajni kolaps na ulicama Njujorka.

Lari Sabato, direktor Centra za politiku Univerziteta Virdžinije, smatra da će, ukoliko porota utvrdi da je Tramp zaista silovao Kerolovu, sigurno doći do političkih posledica, ali da one neće biti trenutne. „To neće uticati na bazu njegovih glasača i obožavatelja. Nije ih briga. Ovo ne samo da mu ne bi štetilo, već bi kod njegovih pristalica samo još ojačalo sliku na kojoj se on predstavlja kao žrtva političkih proganjanja. Žao mi je što to moram da kažem, ali mislim da bi čitav ovaj slučaj bio samo plus u njegovoj nominaciji“, kaže on.

Džin Kerol bije dva odvojene bitke protiv Donalda Trampa. Prva bitka je ona iz 2019, kada ju je Tramp optužio za klevetu, negiravši njene tvrdnje, i ta bitka moraće da sačeka. Pred njom je sada ona druga, mnogo važnija, ona koja bi Donaldu Trampu, pored svih njegovih krimogenih titula, dodala još jednu, možda i najgoru – titulu silovatelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.