Jedan korisnik Tvitera ovih dana podsetio je na svoje mladalačke pank dane, ali i na to kako je, za vreme SFR Jugoslavije, delovala “narodna milicija”, predvođena ozloglašenim starijim inspektorom Dragišom Blanušom.

Prema zapisniku, izvesni OBRADOVIC DJORDJE je sam u Odeljenje za javni red i mir doneo “tražene predmete”, među kojima su bili bedževi, časopisi, nalepnice, posteri grupe Pankrti, beležnice u kojima je crtan i kukasti krst, kao i majica “sa kratkim rukavima grupe The Clash”. Ukupno 14 komada inkriminisanih predmeta, potpisano i pečatirano.

https://twitter.com/bowie021/status/1124196187538587648

Ime inspektora Blanuše poznato je pre svega čitaocima Nedeljnika, pošto je on “dužio” i zamenika glavnog urednika, Branka Rosića.

“Pankere jeste osamdesetih privodila milicija, kada smo kao Berliner štrase pevali na nemačkom, pa su nas ispitivali u policiji, da vide šta to znači. Nosili smo tekstove u muriju. Bio je neki inspektor Blanuša, koji je znao muziku, on nas je ispitivao. Tada je bilo hrabro biti panker”, pričao je i pisao Rosić.

Kao i svaki pravi čovek koji prilježno radi svoj posao, tako je i inspektor Blanuša vremenom napredovao u službi.

Postao je upravnik Okružnog zatvora a u žiži javnosti poslednji put se našao pre koju godinu. Tada ga je Viši sud u Beogradu oslobodio, posle optužbi Mire Marković da je oteo Slobodana Miloševića.

Istom presudom Blanuša je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi da je neovlašćeno objavio knjigu „Čuvao sam Miloševića“, koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića pred njegovo izručenje Hagu.

Komentar(1)

  1. yoko-ovo-ono
    5. maja 2019. 09:03

    Ako imate u redakciji Branka Rosića, mogli ste da ga pitate ko je "izvesni" Đorđe Obradović...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.