(Beta) – Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović apelovao je na vlast u Srbiji da se dijalog vlasti i opozicije vodi bez stranog posredovanja.

On je gostujući na TV Prva rekao da DSS neće učestvovati u dijalogu ukoliko ga budu vodili stranci.

„Makar se ne voleli, makar se na dijalogu uhvatili za gušu, naša je dužnost zbog države koja postoji vekovima, zbog dostojanstva, da imamo odgovornost i da sednemo za sto i razgovaramo izmedju sebe“, istakao je Miloš Jovanović.

Lider DSS-a je kazao da je reč o procesu političkog samo sazrevanja i da to ne mogu da donesu strani posrednici.

„Jako insistiram na tome da sednemo mi sami, jer se niko neće brinuti o Srbiji sem nas. Imam hiljadu zamerki na ovu vlast, ali bilo bime sramota da pred strancima govorim da stvari ne valjaju. Prljav veš se ne iznosi iz kuće“, naveo je Jovanović.

On je kao teme predstojećeg dijaloga vlasti i opozicije naveo – problem medijskog prisustva opozicije, od Javnog servisa RTS panadalje, kao i izborni proces.

„Ne pamtim kad je neko iz opozicije bio gost Jutarnjeg programa RTS. A Vučić je nekada kao opozicionar bio gost. Kao što ne pamtim kad je neko iz opozicije bio u Beogradskoj hronici da iznese svoj stav o gradskoj politici vlasti“, istakao je predsednik DSS-a.

On je podsetio da su vlast SPS-a i opozicija 1992. godine imali okrugli sto koji je doneo rezultate i to bez učešća stranog faktora, i zapitao zašto to danas nije moguće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.