Fudbaleri Rome neće otputovati u Sevilju, gde je sutra trebalo da odigraju meč osmine finala Lige Evrope. Naime, avion iz Italije nije dobio dozvolu za sletanje u Španiji zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa, piše portal Goal.

Roma je obavestila javnost da neće putovati u Sevilju zvaničnim saopštenjem putem društvenih mreža.

„Roma neće otići u Španiju na utakmicu Lige Evrope protiv Sevilje usled odluke lokalnih vlasti da ne izdaju dozvolu za sletanje. Više informacija će dati UEFA“, piše u saopštenju.

„Korijere delo sport“ je preneo vest da UEFA i fudbalski savezi Španije i Italije nisu uspeli da postignu dogovor i pronađu način da Roma dođe u Španiju, koja je nedavno uvela zabranu letova iz Italije.

Italija je posle Kine najviše pogođena epidemijom virusa COVID-19. Do sada je evidentirano ukupno 10.149 zaraženih slučajeva, najviše na severu Italije, dok je preminula 631 osoba.

U Španiji je do sada registrovano 2.149 zaraženih, od čega je 49 osoba preminulo.

Obe zemlje su otkazale brojna sportska takmičenja kako bi se što manje ljudi okupljalo na javnim mestima i stadionima. U Španiji će se naredna dva kola Primere igrati pred praznim tribinama, dok je Italija suspendovala sva sportska takmičenja do 3. aprila.

Navijačima je zabranjeno prisustvo na gotovo polovini utakmica revanš mečeva Lige šampiona. Večeras će Pariz Sen Žermen dočekati Borusiju iz Dortmunda na Parku prinčeva bez publike.

UEFA je u međuvremenu odbila zahtev Vulverhemptona da se odloži utakmica osmine finala Lige Evrope između engleskog predstavnika i Olimpijakosa, usled vesti da je predsednik Olimpijakosa Evangelos Marinakis zaražen koronavirusom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.