“1 od 5 miliona” pozvao na bojkot izbora

3
Foto: Nedeljnik

Organizatori protesta “1 od 5 miliona” pozvali su građane i stranke u Srbiji na bojkot predstojećih izbora.

Organizatori su na konferenciji za novinare ispred skupštine Srbije naveli da nijedna od 42 preporuke i šest zaključaka Stručnog tima protesta nisu ispunjeni, zbog čega smatraju da nema uslova za fer i slobodne izbore.

Oni su pozvali i sva udruženja, političke i nepolitičke organizacije i sindikate da podrže ideju bojkota.

“Kada imamo situaciju u državi gde je sveprisutna manipulacija Aleksandra Vučića i Srpske napredne strnke, sveopšte ludilo koje plasiraju i stvaraju ovoj državi, ne postoje nikakvi uslovi da se na te izbore izađe. Bojkot je jedina opcija kao prvi korak koji je potrebno ostvariti da se izborimo za dostojanstven život u ovoj zemlji”, rekla je Valentina Reković iz “1 od 5 miliona”.

“Mislimo da ovo nije vreme opstanka nečijih organizacija, da ovo nije vreme time što će neki poslanik biti u Skupštini da bi mogao da preživi, ovo je vreme u kojem svi treba zajedno da se borimo u ovom kriznom trenutku i da svi zajedno treba da pokažemo ovom sistemu da mi nismo njegov deo i da ga ne podržavamo. Bojkot je stvar kojom se menja ovaj sistem, bojkot je jedini odgovor na ovo ludilo i na ovu nenormalnu državu”, kazao je Srđan Marković, jedan od organizatora protesta

3 KOMENTARA

  1. Idealno bi bilo kad bi svi izašli na izbore i glasali za bilo koga samo ne za ovu vlast. Nemojte zaokružiti SNS, Radikale,
    SPS, nemojte, ajde, ni Demokrate, niti SzS. Ostaće još desetak stranaka na listi. Zaokružite bilo koga drugog i Srbija će se spasiti.

  2. Vi pod Djikijevim uticajem mozete da izadjete ili ne izadjete na izbore, ja kao glasac mogu da glasam ili ne glasam i ne vidim sta je tu sporno. Svi mladi i nezaposleni niti izlaze na izbore niti glasaju godinama pa se i to zavrsava po onoj narodno tresla se gora rodio se mis. Tako da Djiki i njegovi sledbenici slobodnom voljom mogu a ne moraju na izbore, nista to nece promeniti.

Comments are closed.