Zvezde Njujork siti baleta u Beogradu i Novom Sadu

  0

  Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće u Tel Avivu, Budimpešti, Novom Sadu i Beogradu tokom marta naredne godine. Biće ovo jedina turneja ove čuvene trupe tokom tekuće pozorišne sezone.  Šesnaest igrača koje predvode zvezde Sterling Hiltin i Danijel Ulbreht i tri muzičara, izvešće radove Džeroma Robinsa, Žorža Balanšina, Kristofera Vildona i Johana Koborga.

  Najveća američka baletska kompanija danas broji 90 igrača, sa stalnom adresom u Linkoln centru u Njujorku. Na repertoaru je oko 150 naslova, najviše iz riznice Balanšina i Robinsa. Tekuća sezona je posvećena “pesniku pokreta” i osnivaču trupe, Žoržu Balanšinu.

  U organizaciji Beogradskog festivala igre i Erste banke, nastupi prvaka i solista ovog čuvenog ansambla koji po prvi put gostuje u našem regionu, planirani su 11. marta u Budimpešti (Nacionalni teatar igre), 13. marta u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 14. marta u Beogradu (Jugoslovensko dramsko pozorište).

  Ulaznice za predstavu u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu u prodaji su od četvrtka 19. septembra, i to na sajtu Beogradskog festivala igre, kao i na blagajni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prodaja ulaznica za predstavu u Srpskom narodnom pozorištu počeće 10. oktobra.

  Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće kao atraktivna prethodnica glavnog programa 17. Beogradskog festival igre (21.03.–12.04.), i sudeći po interesovanju, dovesti u Srbiju brojne ugledne goste, producente, kritičare i novinare.