Zvezda i Mozzart u poseti Sigurnoj kući

  Crvena zvezda i Mozzart na Dan žena žele još jednom da ukažu na važnost borbe protiv nasilja u porodici, a naročito nad ženama

  0
  Foto: Mozzart

  Osmi mart, fudbalski klub Crvena zvezda i kompanija Mozzart iskoristili su da posete Sigurnu kuću u Beogradu i na trenutak ulepšaju boravak ženama zbrinutim u ovoj ustanovi.

  Organizovana je poseta Sigurnoj kući u Beogradu, a društvo damama su pravili trener našeg najtrofejnijeg kluba Dejan Stanković i kapiten Milan Borjan.

  Ovom prilikom uručeni su pokloni svim ženama i njihovim mališanima koji su smešteni u ovoj kući. Takođe, Sigurna kuća je dobila tehniku neophodnu za uspešno funkcionisanje, koju je obezbedila Crvena zvezda u saradnji sa kompanijom Mozzart.

  Inače, kapiten kluba Milan Borjan je aktivan učesnik akcije „Stop nasilju nad ženama” koju je takođe pokrenula kompanija Mozzart. Damama je prijalo druženje sa velikim imenima iz sveta fudbala, a tom prilikom Dejan Stanković je izjavio da su žene bitan faktor funkcionisanja cele porodice.

  – Bilo je veoma emotivno i lepo. Videli smo u Sigurnoj kući dosta jakih žena, lepa deca, damama smo čestitali 8. mart. Drago mi je što smo učestvovali u ovoj akciji gde smo poslali poruku da mislimo i na druge. Žene su glavni pokretač i snaga porodice i na tome im treba čestitati.

  Milan Borjan je jedan od onih koji često ističe važnost porodice u svim segmentima života.

  – Pre svega, želim da čestitam današnji praznik svim ženama jer su one naše blago. Tu smo uvek da budemo velika podrška i nadam se da će što više ljudi izaći u ovakve akcije kako bi pružimili podršku ovim jakim damama u Sigurnoj kući.

  Ispred kompanije Mozzart obratio direktor korporativnih komunikacija, Borjan Popović.

  “Kompanija Mozzart nije slučajno pokrenula kampanju Stop nasilju nad ženama. Iz decenijske saradnje sa Sigurnom kućom,videli smo da na problem porodičnog nasilja treba neprekidno ukazivati i zato smo sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost okupili više od 600 sportista kako bismo poslali poruku da je nasilje nedopustivo i da se mora prijaviti. Hvala Milanu Borjanu koji je prvi stao uz nas,treneru Stankoviću i našem partneru Zvezdi što ukazuje na probleme koje moramo kao društvo zajedno da rešavamo.”

  Posle prijatnog druženja, predstavnici Crvene zvezde i kompanije Mozzart obećali su da će i dalje nastaviti da pomažu Sigurnu kuću u Beogradu i da će učiniti sve, da se što značajnije ukaže na borbu protiv nasilja nad ženama.