Zvanično iz Grčke: Srpski turisti mogu u našu zemlju i pre 1. jula, a tada potpuno otvaramo granice…

0
Beta - AP Photo/Yorgos Karahalis

Vlada Grčke donela je i zvaničnu odluku kojom je srpskim turistima, baš kao i onima iz Evropske unije i Šengenskog sporazuma, dopušten ulazak u Grčku i pre 1. jula kada će doći do potpunog otvaranja granica, preneo je Blic.

U ovoj odluci stoji paragraf koji jasno kaže:

“Zajedničkom odlukom ministara civilne zaštite, zdravlja kao i unutrašnjih poslova, vrši se izmena pređašnje donete Odredbe po kojoj izricanje mera zabrane ulaska u zemlju državljana trećih zemalja, osim država Evropske unije, i Šengenskog sporazuma s ciljem ograničenja širenje COVID-19“.

Izmena glasi:

“Iz objave ove Odluke isključeni su državljani Republike Srbije, kojima se dozvoljava ulazak u zemlju na bilo koji način ili bilo kojim prevoznim sredstvom u skladu sa Odlukom br. D1a / GP.oik.36855 / 14.6.2020 (B ‘2281). Ovo je zajednička odluka ministara finansija, razvoja i investicija, civilne zaštite građana, rada i socijalnih poslova, zdravstva, unutrašnjih poslova, infrastrukture i transporta i špedicije i ostrvske politike. Ova odluka će biti objavljena u Službenom glasniku Republike Grčke”.

Odluku su potpisali ministri civilne zaštite građana Mihael Hrisohoidis, zdravlja Vasieleos Kikilias i unutrašnjih poslova Panajotis Takis Teodorikakos.