Instagram je čudo. Kada je pre nekoliko dana „pao“ u najduži bezdan u istoriji – više on svega par sati kao do sada – ljudi su druge društvene mreže koristili da ga oplakuju i da se nadaju brzom oporavku.

Instagram je čudo a njegove manifestacije još su čudnije: od zajedničkih profila zaljubljenih parova (kada vam pošalju poruku ili lajkuju sliku, nikada ne znate da li je to uradio Dragan ili Milena), preko lažnih influensera, modnih vlogera, pravih i lažnih trenera, do zvaničnih Instagram stranica političkih partija i ozbiljnih intelektualaca.

Ali ako ste mislili da je Instagram samo čudo i da je za neku gradacijski značajniju titulu potrebno da, recimo, sveštenik tokom bogosluženja uključi „live“, ili da fudbaler posle postignutog gola uradi istu stvar tokom proslave (ups, to se već dogodilo, zar ne).

Ipak, Instagram je čudo na čudima jer da ga nije nikada ne biste bili u prilici da vidite urnebesniju stranicu čak i od Draganovog i Mileninog zajedničkog profila koji lajkuje prsate Peruanke na Kopa Amerika.

To je Instagram stranica Uprava Carina Republike Srbije.

Da, zvuči čudno, ali takvo nešto zaista postoji.

Zvaničan nalog carinske uprave Srbije ima više od 140 objava i više od 3.500 pratilaca. Zanimljivo, ta stranica prati samo 17 profila. Među njima su, osim MUP-a i drugih državnih institucija i jedan ministar, jedan novinar i jedna škola boksa.

Na nalogu carinske uprave redovno se objavljuju slike zaplenjenih predmeta. Asortiman je širok. Ako bi neko zalutao na profil, mogao bi da pomisli da je u pitanju jedna od onih stranica za prodaju – tu su borbeni i lovački noževi, cigarete u svim mogućim pakovanjima, zlatnici, krzna zaštićenih vrsta…

Naravno, tu su i velike količine neprijavljenog novca koji se, pazite sad, najčešće preko granice prenosi u cipelama, ali i velike količine narkotika.

Jedan od bizarnijih, detaljno opisanih slučajeva – upravo činjenica da su sve slike vrlo precizno opisane, pitkim, ponekad i duhovitim opisima, čini ugođaj još boljim – jeste pokušaj da se prenesu 53 tablete ekstazija preko granice.

„Putnik je pokušavao da nas ubedi da je samo želeo da učini drugu uslugu i da tablete prenese u patici do Rumunije. Možda bi mu neko i poverovao da nismo pronašli još pet tableta u sendviču koji je spremio za put“, piše u opisu.

Kada vam je dan loš, setite se da je Instagram čudo nad čudima, a da je zvaničan nalog carinske uprave bogat duhovitim sadržajima koji će vam popraviti dan.

Od skrivanja narkotika u najrazličitijim šupljinama – automobila, ljudskog tela, kroasana – do svojevrsnog samoreklamiranja jednog od najvažnijih organa za nacionalnu bezbednost.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.