Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da ne zna da li bi prihvatio išta osim pozicije premijera Srbije ako bi imao priliku da uđe u Vladu Srbije.

On je u intervjuu za B92.net kazao da nije sebe posle izbora 21. juna video u izvršnoj vlasti, ali da ima „višak samopoštovanja“.

„Imam viška samopouzdanja i samopoštovanja, ne znam da li bih išta prihvatio ispod premijerske pozicije. Ali u svakom slučaju verujem da ćemo učestvovati u izvršnoj vlasti, jer ćemo biti nezaobilazan partner po svemu što jesmo, ali i po rezultatima“, rekao je on.

Zukorlić je lidere Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina optužio da su izvršili „politički zločin“.

„Mi smo jedina regija sa 120.000 stanovnika u kojoj 30 godina nije otvorena nijedna fabrika. To je jedan politički zločin, posle toga nešto obećavati je besmisleno“, zaključio je on.

Na pitanje kako ocenjuje saradnju stranke koju vodi i Srpske napredne stranke, Zukorlić je kazao da je bilo više dobrog nego lošeg.

„Imate nekada na nižim nivoima one koji zamute vodu. Imamo iskustvo sa obaranjem naše liste na Paliluli, jer je tamo neko odlučio da nam ne da da predamo listu, bez obzira što smo sve uslove ispunili. To jeste jedan od problema SNS, da se obračuna sa lokalnim kabadahijama koji štete ugledu i interesima te stranke“, ocenio je Zukorlić.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    12. juna 2020. 14:17

    Ја мислим да си ти за ништа мање од краља.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.