Žučna rasprava na sednici Udruženja novinara Srbije

0
logo

(Beta) – Na sednici Izborne skupštine UNS-a danas je došlo do rasprave i koškanja posle glasanja po jednoj od tačaka dnevnog reda.

Izborna skupština UNS danas u beogradskom Hotelu “Jugoslavija”, bira članove Uprave UNS, Nadzornog odbora, Suda časti i predsednika UNS-a.

Do sukoba je došlo posle glasanja o predlogu člana Uprave UNS-a, Slobodana Radičevića, da se poništi lista predloženih kandidata Uprave Udruženja za naredni mandat.

Pošto su 52 od 592 erisutna člana glasala za tu odluku, nije bilo moguće, kako tvrde studenti novinarstva koji su brojali, izbrojati koliko je glasova protiv.

Predsedavajući Izborne skupštine, Zoran Stanojević, potom je pozvao članove koji su otišli na ručak, da se vrate i izjasne da li su protiv predloga Radičevića.

Zbog toga se nekoliko nezadovoljnih članova Uprave verbalno sukobilo sa studentima koji su brojali glasove, međusobno su se gurali i obezbeđenje hotela je moralo da reaguje i razdvoji ih.

Izborna skupština je vratila na listu kandidata za predsednika UNS-a Živojina Rakočevića čiju je kandidaturu ranije poništila Kandidaciona komisija UNS-a zbog toga što je on direktor Doma kulture u Gračanici, na Kosovu.

Jedan od predlagača da se Rakočević vrati na listu je bio i njegov protivkandidat Vladimir Radomirović, trenutno predsednik UNS-a, koji je ranije osporavao kandidaturu Rakočevića.

Sednicu su od početka pratile nesuglasice zbog proceduralnih stvari, bilo je problema i s usvajanjem dnevnog reda i drugim pitanjima.

Na današnjoj sednici učestvuju 592 redovna člana UNS-a, dok su na prethodnoj, kako je saopštio deo rukovodstva UNS-a, učestvovalo manje od 150.