“Žrtve se koriste u političke svrhe”: Krivokapić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

0

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas u Sarajevu da se žrtve na prostorima bivše Jugoslavije koriste u političke svrhe.

“Nemojte mi zameriti, moram da kažem, najgore što se dešava na ovim prostorima je što se žrtve, koje su nenadoknadive za porodicu, danas ponovo koriste u političke svrhe”, rekao je Krivokapić, upitan da li će Skupština Crne Gore danas usvojiti Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Crnogorski premijer je istakao da je ta rezolucija delom usvojena 2009. godine kao Deklaracija, ali da ne zna da li će danas biti usvojena u parlamentu, navodeći da Vlada koju vodi nikako ne utiče na odluke Skupštine.

“Moj odnos prema Srebrenici je jasan, ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrešenja jednog ministra, iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade, ali meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati vlada”, kazao je Krivokapić novinarima posle sastanka s predsedavajućim Saveta ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Ocenio je da je za Vladu Crne Gore “pomirenje važnije od bilo kakve svadje”.

“Pogledi mržnje ne govore nikome dobro, jedina poruka je poruka ljubavi”, naglasio je Krivokapić.

Krivokapić i Tegeltija su posle sastanka naglasili da je dobra ekonomska saradnja najveći prioritet dve države.

Crnogorski premijer je naveo da su dva prioriteta koje moraju da reše BiH i Crna Gora – popravka puta preko Šćepan Polja i olakšavanje protoka roba i ljudi preko zajedničkih graničnih prelaza.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da izmedju Bosne i Hercegovine i Crne Gore nema otvorenih pitanja.

On je pozvao bh. državljane da letuju na crnogorskom primorju.