“Žrtva Slavka Ćuruvije je bila uzaludna”: Veljko Lalić u emisiji “Novi dan” na N1

1

Glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić bio je gost emisije “Novi dan” na televiziji N1, a pored brojnih tema kojih se u razgovoru dotakao, govorio je i o godišnjici ubistva Slavka Ćuruvije.

Lalić je istakao da je posle izricanja presude bio ogorčen.

“Očekivao sam da će cela profesija, svi vlasnici i novinari, da dođu na tu presudu, to je presuda za najmonstruoznije ubistvo u našoj štampi. Videla se na tome i naša solidarnost. Tog dana sam video da je njegova žrtva stvarno bila uzaludna i da ovo ipak i nije tako lepa profesija”, tvrdi on.

Jedna od glavnih tema bili su i predstojeći protesti. Glavni urednik Nedeljnika smatra da nije dobro da se u novinama čita o planovima za protest.

“Imamo najave o tome da će doći do štrajka glađu što verovatno služi da se smire tenzije, kao u slučaju Tomislava Nikolića”, rekao je Lalić.

On smatra da je pominjanje državnog udara smešno.

“Ako bi neko pravio državni udar to mogla da uradi vojska, a ne narod. Ne možete bez sile da napravite državni udar, ne znam kako to neko zamišlja.”

Lalić je istakao da opozicija ne bi trebalo da se “peca” i da se bavi Željkom Mitrovićem jer je to potez vlasti koja nameće veliki broj tema, a opozicija nema medijski prostor da na to odgovori u dovoljnoj meri.

Kada je u pitanju sastanak u Berlinu tokom kog bi za isti sto trebalo da sednu srpski i kosovski zvaničnici, Lalić je istakao da očekuje da nakon tog sastanka pregovori budu odblokirani i da će Nemačka pokušati da preuzme kontrolu nad pregovorima.

On je dodao da za njega nije iznenađenje to što će Srpska lista učestvovati na izborima.

“Jako je opasno kada na lokalu ljudima govorite šta treba da rade drugačije. Jer kada ljudima u Kninu pričate kako oni da se organizuju i da oni budu vaše topovsko meso, oni postanu topovsko meso. Ne možete pustiti Srbe sa Kosova da potpuno izađu iz vlasti. To nije racionalno”, rekao je Lalić.

Novi broj Nedeljnika takođe je prelistavan u emisiji “Novi dan”.

NOVI NEDELJNIK NA KIOSCIMA JE OD ČETVRTKA 11. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

1 KOMENTAR

Comments are closed.