Osobama koje su doživele seksualno nasilje od strane producenta Harvija Vajnstina, biće isplaćeno ukupno 17 miliona dolara odštete, prenosi BBC.

Vajnstin je 2020. osuđen na 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog napastvovanja tri žene, a prve optužbe protiv njega pojavile su se tokom 2017. godine.

Nakon prodaje imovine kompanije „Weinstein Co“ (osnovali su je Harvi i njegov brat Bob), žrtvama koje su na to pristale, a ima ih više od 50, biće isplaćena odšteta. Ova kompanija je otišla u bankrot 2018. godine.

Svaka od njih, takođe, može da odustane od ove nagode u bilo kom trenutku, ukoliko želi da dalju pravdu traži na sudu.

Sud je rekao da će ova isplata značititi „minimalan oporavak za žrtve silovanja, ako je to uopšte moguće“.

Vrednost kompanije „Weinstein Co“ procenjena je na 35 miliona dolara, a u okviru toga je i suma od 9.5 miliona dolara kako bi se zaposlenima isplatila šteta. Inače, svi zaposleni, kao i Vajnstinov brat Bob, oslobođeni su odgovornosti za njegove postupke.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.