Zrenjanin razvija privredne potencijale

  0

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišli su danas radove na uređenju obale i izgradnji pristana na Begeju, koji će značajno uticati na priliv novih investicija i razvoj turizma.  Vrednost projekta je 13,8 miliona evra, a radovi se izvode u sklopu Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom. Pored toga, u Zrenjaninu je danas otvoren rekonstruisani Gradski stadion, a počeo je i Sajam privrede „Zr Biz Net“.  

  Povodom realizacije starih i početka novih projekata, gradonačelnih Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da Grad u poslednje tri i po godine ima punu podršku Pokrajinske vlade. „Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom. Otvorili smo 4.500 novih radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji – fabrike guma „Šangdong Linglong“, dodao je gradonačelnik.

  Uređenje obale  omogućiće bolju plovnost kanala, dok će izgradnja marine značajno doprineti razvoju turizma i nautičkog turizma Zrenjanina i čitave Srbije, ali i uspostavljaju prekograničnog transporta vodenim putem. Pomenutim projektom dodatno se razvijaju i turistički potencijali okolnih mesta kao što su Specijalni rezervat prirode Carska bara, etno selo Tiganjica, Kaštel Ečka, selo neobične tradicije Belo Blato i niz značajnih lokacija duž Begeja.

  U radnoj poseti Zrenjaninu, Mirović je sa gradonačelnikom Janjićem otvorio i rekonstruisani Gradski stadion, u koji je uloženo 190 miliona dinara, od čega je oko 70 miliona dinara obezbedio Grad Zrenjanin. Obnovljeni stadion pružiće adekvatne uslove za treniranje mladim sportistima, i to u vidu vrhunske rasvete, fudvalskog terena, svlačionica i tribina.

  Otvaranje sajma „Zr Biz Net“, koje je takođe obeležilo današnji dan u Zrenjaninu,  jedinstvena je privredna manifestacija na kojoj učestvuju stručnjaci različitih profila iz privatnog sektora, strukovna udruženja, obrazovne i institucije i druge organizacije. Ovakva manifestacija doprineće boljem povezivanju privrednika iz Zrenjanina sa drugim privrednicima i kompanijama, ali i promociji preduzetničkog duha.