“Zorićevoj ostavci prethodio žestok i neprimeren pritisak, odluka moralna”: Oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca Srbije

1
Printsreen/YouTube/Pancevo RTV

“Nalazimo da je odluka Toma Zorića da podnese ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca moralan čin vredan svakog poštovanja”, saopštilo je Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Kako je UST dodalo u saopštenju smatraju da je ostavci Zorića prethodio “žestok i neprimeren pritisak unutar tužilačke organizacije”.

“UST nalazi da bi državni, pa tako i pravosudni funckioneri, morali da imaju izrazito visok osećaj za odgovornost, uključujući i moralnu, te u tom smislu možemo samo da pohvalimo hrabru i nadasve moralnu odluku Tome Zorića da, štiteći poljuljani ugled pravosudnog organa samo na osnovu indicija, podnese ostavku. UST podseća da u istoj pravosudnoj organizaciji, drugi ljudi na mnogo značajnijim pozicijama, suočeni sa mnogo ozbiljnijim sumnjama da nisu poštovali minimum moralnih normi, nisu podnosili ostavke”, saopštilo je ovo Udruženje.

Tomo Zorić podneo je ostavku nakon policijskog saslušanja jer je prošle nedelje viđen u društvu jednog od pripadnika kriminalne organizacije Veljka Belivuka. Zorić je rekao da tom mladiću izdaje stan i da su se zato našli. Nakon toga saslušan je u policiji.

1 KOMENTAR

  1. Sudije i tužioci ne daju medijima da otkriju činjenice koje onda kriju i kad slučaj legne onda oslobađaju one koji ih makroišu.To su nedodirljivi i neodgovorni pravosudni kriminalci.

Comments are closed.