Zorana Mihajlović: Pokušaj stavljanja lanaca na Ministarstvo finansija još jedan pokušaj nasilja opozicionih pristalica…

3
Foto: Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović osudila je akciju Inicijative “Ne davimo Beograd” ispred Ministarstva finansija i izjave Vuka Jeremića o premijerki Ani Brnabić kao “pokušaj uzurpacije državnih institucija” i “prostačko ponašanje”, a za doktorat Siniše Malog rekla da je to njegovo “privatno pitanje”.

“Pokušaj stavljanja lanca na sporedni ulaz zgrade Ministarstva finansija od strane grupe ‘Ne davimo Beograd’, kako bi se, navodno, sprečio ulazak ministra Siniše Malog, kao i izjava Vuka Jeremića u kojoj premijerku Brnabić naziva ‘huljom’ i preti hapšenjem zbog stava da neće da smeni ministra Malog zbog poništavanja doktorata, nije ništa drugo nego još jedan pokušaj nasilja opozicionih pristalica”, navodi u pisanoj izjavi Zorana Mihajlović, a prenosi N1.

Ona ističe kako “Univerzitet u Beogradu ima nadležnost da proverava doktorske disertacije svih svojih doktoranada, isto kao što i predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaju nadležnost da na osnovu izborne volje građana određuju ko će biti član Vlade”.

“Vlada Srbije nema nameru da se svojim odlukama meša ni u nadležnosti ni i rad Univerziteta u Beogradu, kao što ni Univerzitet nema nameru da svojim odlukama odlučuje ko će biti člana Vlade Srbije. Zato ovakve akcije opozicije nisu ništa drugo nego novi jalov pokušaj da opozicija sakupi neki politički poen pošto nikakav program i nema”, navela je Mihajlović.

Po njenom mišljenju, “pitanje doktorata je privatna stvar Siniše Malog” i “njegovog ličnog odnosa sa Univerzitetom u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. Tako nad dobro ide kada u vladi Srbije sedi jedna ministarka koja promišlja kao dete pred malu maturu, poredi Univerzitet i vladu, i da se niko nikom ne meša u kandidate. A ne shvata da je Univerzitet iznad vlade, na univerzitetu se oči struka i Etika, , a u srpskoj vladi se ETIKA baca pod noge. I verovatno da ministarka nikada i nije učila o etici, da je kroz život i praksu sve bacala pod noge to se vidi i sada kako štiti jednog od članova vlade od ocene Etičkog Odbora Beogradskog Univeziteta koji je ocenio njegov rad kao neakaeamso ponašanje, blago rečeno prisvajanje tuđe intelektualne svojine, ili ti običan lopovluk. No ako ukrade komad hleba, jabuku, pa i lubenicu smtra se da je bio gladan, ali sit, pun love, ohol i razularen kada čovek kupuje doktorat onda je to fijasko, ali ako ga i njegovi jataci u vladi štite onda samo potpuno propali. Pa ovaj čovek i ne zna sadržaj svog doktorata, kaže da je sve to uradio svojim trudom i radom, a trud mu niko ne osporava, trudio se da prepiše, prevede tuđe misli, analize i zaključke, to je napojmljivo. U Evropi brzinom munje lete takvi prisvajači tuđih dela, kod nas ga vlada Srbije štiti jer je vredan i radan, ali mu nedostaje ono treće, nema etiku, a bez toga se ne ide kao i da je doneo “puškice” na ispit.

  2. “…isto kao što i predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaju nadležnost da na osnovu izborne volje građana određuju ko će biti član Vlade”. Какве су то надлежности председника државе у саставу чланова владе ? Председник додељује мандат опцији са већином, за шта би још председник имао надлежности ?

  3. Gospodjo Mihajlovic, ovaj performans je pravi odgovor na mentalno nasilje koje vi i ostali iz vladajuce partije vrsite nad nama koji nismo u opoziciji.

Comments are closed.