Zorana Mihajlović: Od 18. maja letovi sa Aerodroma Nikola Tesla, prvo ka Londonu, Frankfurtu Beču i Cirihu

0
Foto: Prrofimedia / Ilustracija

Kako je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila, od 18. maja nacionalna aviokompanija “Er Srbija” počinje da leti ka nekoliko destinacija – London, Frankfurt, Beč i Cirih.

“Dosta toga zavisi i od odluka izlaska i ulaska u zemlju, odluka drugih država i preporuka struke. Ali, mi se nadamo da će posle 18. maja biti još više redovnih linija”, rekla je Mihajlović.

Izrazila je i zadovoljstvo jer niko od zaposlenih na beogradskom i niškom aerodromu nije oboleo od koronavirusa, što pokazuje da su uprave vodile računa i pridržavale se mera.

Kompanija Er Srbija objavila je da će povećanje broja letova biti u okviru reda letenja od 1. juna.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na: airserbia.com i biće podložan promenama.

Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodrome London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča. 

“Premda su putovanja trenutno ograničena većim brojem propisa u mnogim državama, planiramo da, istovremeno sa smanjivanjem ograničenja, omogućimo našim putnicima da ponovo počnu da putuju. Trudićemo se da realizujemo što je moguće više letova”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

On je dodao da Er Srbija pažljivo prati sve odluke nadležnih organa i uz ponovno pokretanje saobraćaja prioritet će biti i da se putnici redovno obaveštavaju o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

Kako je istaknuto, usled ograničenja koja utiču na našu mrežu destinacija, red letenja će pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine.

Destinacije do kojih će avioni Er Srbije leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica, preciziranio je u saopštenju.

Takođe, optimizovaće se nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, Er Srbija neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

Iz Er Srbije je ukazano i da blisko sarađuju sa partnerima da bi utvrdili potražnju za čarter-letovima.

Er Srbija će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i medjunarodnih regulatornih tela, jer su bezbednost putnika i članova posade na prvom mestu.    

Postoji mogućnost, kako je navedeno, da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna.

Ukoliko opšti uslovi budu dozvolili da se ti letovi organizuju, srpska nacionalna avio-kompanija će o tome odmah obavestiti putnike.

(Beta)