Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da akteri jučerašnjeg incidenta ispred Predsedništva Srbije sami znaju da su kršili zakon, preneo je B92.

Vučić je dodao i da će zamoliti da se svake subote kada se održava protest „1 od 5 miliona“ sklone ograde da bi oni pokazali svoje pravo lice i da ih „jedino moli da ne upadaju u Predsedništvo“.

„Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je fizičko obezbeđenje – koje čine pripadnici vojske Srbije a ne, kako je rekao, privatno obezbeđenje – ispred Predsedništva Srbije reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

On je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama „ne poštuju striktno zakon“ i da puste demonstrante da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenja, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedsdništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

On je rekao i da u trenutku incidenta nije bio u predsedništvu.

Komentara

 1. ODLIČNA FOTOGRAFIJA
  11. avgusta 2019. 14:46

  Izbezumljen, počeo je da liči i na imenjaka Vulina.

  1. PAD Vizantije
   11. avgusta 2019. 18:09

   doktorirao kod doktora vjekoslava kome su argumenti bejzbol palica i mahanje pištoljem....

 2. Milutin
  11. avgusta 2019. 22:38

  čovečanski te pitam...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.