Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kojom je rukovodio Aleksandar Vulin, održana je u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa koje je vojska Srbije poručila da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka.

„Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i  legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka“, navodi se u saopštenju.

Kao čuvar mira i stabilnosti, Vojska Srbije neće dozvoliti, ističe se, nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom.

Vojska Srbije je opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komadanta i da sačuva mir i stabilnost naše zemlje i našeg naroda, navedeno je u saopštenju.

Bezbednosni izazovi nastali uvođenjem taksi i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Sreto Malinović: Klasična zamena teza

Brigadni general avijacije u penziji Sreto Malinović ocenio je da se u saopštenju izdatom nakon zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštava Vojske Srbije radi o klasičnoj zameni teza iza koje se krije namera da se vojska zloupotrebi u političke svrhe, preneo je N1.

„Niko od onih koji protestuju nije jednu ružnu reč rekao za vojsku ili policiju, niti je pomišljao na državni udar. Traži se samo da se obezbede normalni izborni uslovi u kojima će narod imati priliku da se izjasni“, rekao je Malinović, koji je i funkcioner Demokratske stranke, agenciji Beta.

Komentar(1)

  1. Dragan
    9. aprila 2019. 18:45

    Smeniti kompletan tkzv general štab i pred preki vojni sud zajedno sa komunistom Vulinom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.