Iako smo očekivali nasuvo sa krompirom ili rezance s makom, dobili smo nešto mnogo sočnije. Glumac i član ekipe Državnog posla Dejan Ćirjaković spremio je za NCooking i sve vas pastu sa feta sirom i spanaćem.

Pitali smo Ćirjakovića i ekipu da li ovo jelo može da se svrsta u „nasuvo“, pošto je sa testeninom, ali su nam rekli „nikako“, tako da možete da smatrate da bi to bio zločin. Uostalom, svaki pravi fan Državnog posla zna da je priprema nasuva rezerivisana isključivo za Đorđevu Babu.

„Priznaj da je ovo najbolje jelo Maksime“, rekao je Ćirjaković svom pomoćniku u kuhinji koji je pomogao u pravljenju i snimanju ovog recepta. Ovo je, kaže, jako jednostavno, ali veoma ukusno i sočno jelo.

U videu pogledajte kako je tekao proces.

Dejan Ćirjaković

SASTOJCI:

  •  400 gr feta sira
  • pakovanje smrznutog spanaća
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • sok od paradajza
  • testenina
  • zeleniš po želji
  • aleva paprika, biber
  • maslinovo ulje
  • parmezan (opciono)Dejan Ćirjaković

PRIPREMA:

  1. Stavite vodu za testeninu i uključite rernu na 200 stepeni.
  2. Izbacite ceo feta sir u vatrostalnu činiju i okružite ga briketima zamrznutog spanaća. Kaže da bi inače koristio pravi paradajz, umesto soka, ali je ovaj koji je trenutno u prodaji kiseo, pa koristi sok koji je kupio na pijaci. Dodaje i pavlaku za kuvanje.
  3. Od začina je stavio malo aleve paprike i beli luk u prahu pošto ga je mrzelo da ga secka, malo bibera, soli čak i ne treba pošto je feta sir dosta slan. Dodate još malo maslinovog ulja.
  4. Sve stavite u zagrejanu rernu.
  5. Za to vreme, dok se testenina kuva, iseckate šta imate od zelenog (peršun, mirođija).
  6. Posle 20-ak minuta minuta izvadite sos iz rerne, i izgnjavite fetu koja je ostala na dnu i sve promešate. Kutlaču vode u kojoj se testenina kuvala sipajte u sos.
  7. Testeninu ocedite i sipajte u sos. Dodajte zeleniš koji ste iseckali, i šta volite. Sve promešate i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Dejan Ćirjaković

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.