Nismo se pomolili u utorak ujutru pre nego što je ovaj broj počeo da dobija svoje finalne obrise; mogli bismo da kažemo da je nama potreban samo blagoslov čitalaca.

Da, nedelja je bila takva da su se jedan atentat na jednog premijera, jedna pogibija jednog predsednika i jedna optužnica međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine protiv jednog drugog premijera bili tek nešto više od fusnote.

U takvoj sedmici – osećate li da su izbori toliko blizu? Ni mi – koja će biti obeležena dojavama iz Njujorka i teškim borbama, mi smo se bavili nekim novim ljudima koji možda, samo možda mogu da donesu promene u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Pogledajte šta vas sve čeka u novom broju Nedeljnika i pretplatite se na naše digitalno i štampano izdanje

Nedeljnik 645

Nedeljnik 645

MANOJLOVIĆ – „Ja sam u miru sa svim onim što me čini. I sa gradom u kome sam rođen i sa gradom u kome živim. Ne osećam potrebu za pravdanjem. Stalno vidim te udare – ranije su pokušavali da me diskredituju kao „stranog plaćenika“, pa bilo je i da sam totalno levo, sada pokušavaju da me stave totalno desno. Bilo je i priča da sam američki, engleski, nemački špijun, sada je aktuelno da sam ruski ili kineski“, ispričao je Savo Manojlović u velikoj životnoj ispovesti Nedeljniku.

LALIĆ – Na predstojećim izborima postoje samo tri otvorena pitanja: Niš, Novi Sad i Savo Manojlović, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog Nedeljnika.

PANOVIĆ – Crte monarhizma u Vučićevoj ličnoj vlasti sve su više primetne. I uz asistenciju Crkve. I patrijarh Pavle je davao blagoslov kad mu neko traži. Dao ga je i Porfirije Vučiću pred njegov put u Njujork. Pred Dejton, patrijarh Pavle je uspeo da doprinese boljoj atmosferi i jedinstvenom srpskom timu na čijem je čelu bio Slobodan Milošević koji nije tražio moleban i blagoslov. Politička analiza Zorana Panovića u novom Nedeljniku.

RODITELJI – U SAD je doneta prva presuda protiv oca i majke za krivično delo koje je izvršio njihov sin u školi. Porota u Mičigenu proglasila je majku krivom za ubistvo iz nehata a potom mesec dana kasnije i oca. Dok traje suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, tekst Branka Radujka o slučaju njegovog sina dodatno je otvorio pitanje o krivici i odgovornosti roditelja. Šta kaže naš zakon? Analiza u novom Nedeljniku.

PANTELIĆ – Putin i Si su opsednuti ulogama u istoriji svojih naroda i planete i u tom kontekstu zajednički odbrojavaju dane Zapadu: prvi sanjajući njegov krah, a drugi momenat u kome će se osloboditi zavisnosti od Zapada. Tu leži i ključna razlika između dvojice autokrata. Prvi razmišlja taktički, drugi strateški. Osovina Peking-Moskva ima mnogo više slabih tačaka nego što to predstavljaju dve propagandne mašinerije, piše Željko Pantelić u velikoj spoljnopolitičkoj analizi u novom Nedeljniku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.