Živković: Vučiću odgovara bojkot jer će mu omogućiti privid demokratije

1
Foto: Tanjug

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ta stranka od svog osnivanja, već šest godina, odluku o učešću na izborima donosi na dan kada izbori budu raspisani.

“Da li ćemo učestvovati na sledećim izborima zavisiće od atmosfere i uslova pod kojima oni budu raspisani, odnosno od toga da li će biti implementirano sve dogovoreno i napisano tokom dijaloga”, rekao je Živković za list Blic, misleći na dijalog uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, preneo je N1.

On je rekao da se Nova stranka sprema za izbore jer se vlast, kako kaže, može smeniti na dva načina: izborima ili revolucijom, što ne isključuje, ali dodaje da “pre toga treba primeniti sve druge načine borbe”.

“Razumem razloge za bojkot, ali mislim da bojkot najviše priželjkuje Vučić, jer će mu omogućiti da stvori privid demokratije i da pravi borci za Srbiju ostanu van parlamentarnog života”, rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, ako se Nova stranka bude odlučila za bojkot, to će značiti da ne postoje uslovi za normalne izbore.

“Ali ni u tom slučaju ne treba da spavamo, već treba da napravimo kampanju i plan šta posle bojkota, a šta posle sedam, mesec ili godinu dana. Naivne su nade da će Vučić nakon bojkota izbora sam da padne”, rekao je Živković.

1 KOMENTAR

  1. А теби не одговара бојкот, јер би само у тој ситуацији имао могућност да се “огребеш” за још неки кредит, као што си га добио за виноград.

Comments are closed.