Živković: “Neki se pitaju ko sam ja da iznosim taj predlog, ali jedini način je ujedinjenje opozicije i zajednički kandidat na predsedničkim izborima”

4
Printscreen/YouTube/Prva TV

(Beta) – Osnivač Nove stranke Zoran Živković izrazio je danas očekivanje da će se sve opozicione stranke i pokreti dogovoriti oko formiranja zajedničkih lista za beogradske i parlamentarne izbore i da će na predsedničkim izborima izaći s jednim kandidatom. 

Živković je pre tri nedelje apelovao na opoziciju da se ujedini, predloživši da bi kandidate za odbornike u Beogradu trebalo odrediti do kraja jula, a za poslanike do 1. septembra, te i jedne i druge predstaviti 5. oktobra, kada bi takođe trebalo predstaviti i zajedničkog predsedničkog kandidata. 

Živković je agenciji Beta rekao da je u razgovoru s predstavnicima političkih stranaka i pokreta bilo pozitivnih reakcija na njegov predlog, ali i da je bilo negativnih. 

“Neki su pitali ko sam ja da iznosim takav predlog. Ipak, verujem u naknadnu pamet i nadam se da ćemo na predstojećim izborima izaći jedinstveni. To je jedini način da se zlo koje se zove režim Aleksandra Vučića pobedi na izborima”, rekao je on. 

Dodao je da opozicija ima velike šanse da smeni aktuelnu vlast na svim nivoima. 

“Ako nastupimo s jednom listom, pobedićemo režim u Beogradu, a sa dobrim zajedničkim kandidatom sigurno bi ušli u drugi krug predsedničkih izbora što bi bila velika šansa da se Vučićev režim smeni”, istakao je Živković. 

On je ocenio da Aleksandar Vučić neće smeti da raspiše parlamentarne izbore ako opozicija napravi veliku koaliciju. 

“U ovom trenutku je neophodno da opozicioni političari prevaziđu sujetu i prestanu s ‘borbom’ za lidera opozicije. Da bi neko postao lider mora da pobedi. Želim svima da postanu lideri, ali korak pre toga mora da bude pobeda nad režimom Aleksandra Vučića”, rekao je Živković. 

Naglasio je da posle smene vlasti, u demokratskim uslovima gde će sudovi deliti pravdu, a mediji biti slobodni, svako može u parlamentu da zastupa svoju ideologiju i politiku.

4 KOMENTARA

  1. Neki se pitaju zašto je ovakvo stanje u državi. Pa zato što je AV uzurpirao vlast, a vi ste uzurpirali opoziciju. I teško da se tu išta promeni, pa da mi, obični građani prodišemo. Na vas smo podjednako ljuti, jer se niste pokazali kad ste bili na vlasti,a sad nam se nudite da tako bude opet.

  2. Још један што не схвата да га грађани не памте по ичему добром, а био је и председник Владе. Такви немају шта да траже и очекују на нашој политичкој сцени. Није баш да српски грађани “ брзо заборављају” и лако праштају.

  3. Елементарно неразумевање тренутне политичке ситуације. Већина људи не жели више да вас види на власти, него што би да и даље трпе овога који тренутно влада. То је доминантни разлог што сте ту где јесте, а не што вас нема на медијима са националном фреквенцијом.

  4. Живковићу,колико си пара узео за продају Фабрике дувана Ниш?

Comments are closed.