Živković ispred spomenika Karađorđu: “I onda je moglo da se pobegne iz bitke, ili moderno – da se bojkotuje…”

1
Foto: Printscreen N1

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je na današnji dan u Srbiji 1804. godine “počela borba za slobodu od ropstva” – ustanak protiv vlasti Otomanskog carstva, i da je tada “moglo da se pobegne iz bitke, da se, kako se to sada moderno kaže: bojkotuje, ali hrabri ljudi to ne rade, oni izlaze na megdan”.

U govoru kod spomenika vođi Prvog srpskog ustanka Karađorđu i Mišarskim junacima na brdu Mišaru, kod Šapca, lider Nove stranke je rekao da je “naša dužnost da se, sećajući se srpskih heroja kroz istoriju, i danas ponovo izborimo za svoju slobodu”.

Podsećajući da je na današnji dan 1835. godine u Srbiji donet liberalni “Sretenjski ustav”, koji je prvi u Evropi predviđao podelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, Živković je dodao da, nažalost, nije siguran da je to ostvareno ni danas, 185 godina kasnije.

1 KOMENTAR

  1. А ти си данас, као и онда Секула Гавриловић, само сведок битке, или си можда у свом политичком бунилу помислио да си са својим скупштинским питањеима, неко као сам Прота Матеја Ненадовић ?

Comments are closed.