Žestoke kazne FSS za Borac i Jagodinu: To su klubovi koji su “nameštali”

1
Foto: Profimedia

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije oduzela je čačanskom Borcu i Jagodini po šest bodova i kaznila oba kluba sa ukupno deset miliona dinara.

Kako je saopštio FSS, ove odluke su donete na sa sednici Disciplinske komisije održanoj 15. aprila, kojom je predsedavao Ivan Nikolić. Sednica je održana u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv GFK „Jagodina” Jagodina i FK „Borac 1926″ Čačak. Kako se navodi, oni su su svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije FK „Trajal” – FK „Jagodina” i FK „Železničar” – FK „Borac 1926″.

FSS je saopštio odluke:

  1. Kažnjava se GFK „Jagodina” Jagodina oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 (šest miliona) dinara.
  2. Kažnjava se FK „Borac 1926″ Čačak oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 (četiri miliona) dinara.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK „Crvena zvezda” Beograd izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 (sedamstotina hiljada) dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije FK „Crvena Zvezda” Beograd – FK „Partizan” Beograd. Iz istih razloga, kažnjen je i FK „Novi Pazar” Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 (petstotina hiljada) dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice FK „Novi Pazar” Novi Pazar – FK „TSC” Bačka Topola.

1 KOMENTAR

Comments are closed.