(INFOGRAFIKA) Koronavirus u Srbiji: Manje od 80 novozaraženih, “nema opuštanja”, “neverovatno da ne možemo da pređemo 48 odsto vakcinisanih…”

0

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 7.730 osoba, od kojih je pozitivno 76 dok je, nažalost, pet osoba preminulo.

Na respiratorima je 13 pacijenata.

Procenat pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 0,98 odsto.

Lončar: "Nema opuštanja"

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je situacija sa virusom pod kontrolom, ali da to ne znači da se može dozvoliti potpuno opuštanje.

Lončar je u Skupštini Srbije rekao da posete u bolnicama za sada nisu bezbedne, navodeći da se i dalje svakodnevno registruju zaraženi.

Brnabić: "Ne možemo da pređemo 48 odsto vakcinisanih, neverovatno..."

Premijerka Ana Brnabić je upozorila da će se, ako građani ne nastave da se vakcinišu, desiti neizbežno i počeće da raste broj obolelih.

Upozorila je da je u Srbiji 48 odsto punoletne populacije vakcinisano i da taj procenat ne možemo da pređemo.

"O tome pričamo nedelju dana, ne možemo da pređemo 2,6 miliona vakcinisanih, to je neverovatno", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da u Srbiji postoji samo 37 lokalnih samuprava u kojima je vakcinisano više od 50 odsto punoletnih i da tu spada i nekoliko beogradskih opština.

U kovid bolnici u Vranju hospitalizovana četiri pacijenta

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 156 uzorka iz Pčinjskog okruga. Nijedan od uzoraka nije pozitivan na koronavirus.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 28 pregleda, od čega 17 prvih. Uzorkovana je krv kod 14 pacijenata i sačinjeno 12 RTG pluća. Urađena su tri PCR i 17 antigenskih testova, nije bilo pozitivnih na koronavirus.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovana su četiri pacijenta. Svi su pozitivni na koronavirus i imaju bronhopneumoniju. Na kiseoniku su tri bolesnika.