Žene čiji glas odjekuje

  0
  Foto: Huawei

  Uoči Dana žena, kompanija Huawei je, u sklopu promocije najnovijih Huawei FreeBuds Lipstick slušalica, u Domu Jevrema Grujića organizovala događaj  „Žene čiji glas odjekuje”.

  Centralni deo događaja bila je diskusija na kojoj su učesnice, neke od najuticajnijih žena iz sveta medija, razmenile svoja mišljenja i iskustva o položaju žena u poslovnim svetu. Tokom ovog neformalnog razgovora čuo se i podatak da su, prema istraživanjima, potrebne još 62 godine kako bi žene ostvarile istinsku ravnopravnost. Kroz lična iskustva moglo se zaključiti i da žene još uvek moraju konstantno da se dokazuju da bi dobile priliku za istaknute pozicije. Kao jedan od najvažnijih koraka ka prevazilaženju jaza istaknuti su međusobna podrška žena, istinska otvorenost i uvažavanje.  

  Inspiracija za događaj svakako su bile i slušalice Huawei FreeBuds Lipstick – pre svega njihov dizajn u obliku ruža koji je pokrenuo pitanje: Da li je crveni ruž prepreka za uspeh i da li društvo još uvek ima predrasude o odnosu ženske lepote i uspeha.  Atmosferi je dodatno doprinela aktuelna izložba pod nazivom „Velikanke srpske kulture“ koja nas podseća na sve one jake žene koje su se svaka na svoj način, borile da žene danas budu tu gde jesu i nastave njihovim koracima.

  Ova diskusija je imala za cilj da pokrene promene i učini da se ženski glas još jasnije čuje. Ipak, postignuto je i više od toga. Razgovor je doprineo da svi prisutni osete kako predivnu energiju istinskog razumevanja i podrške, tako i veru u žensku solidarnost koja ponekad izostane u svakodnevnom životu. Kao zaključak izdvojila se misao da je svaka žena jaka žena i da žene zajedno mogu sve. Upravo to je istina koja treba da bude na umu svakoj ženi koja korača ka svom cilju i svojim snovima.

  O kompaniji Huawei Consumer BG

  Proizvodi i usluge kompanije Huawei su dostupni u više od 170 država i koristi ih trećina svetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj je otvoreno u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer BG je jedna od tri poslovne jedinice firme Huawei i pokriva pametne telefone, računare i tablete, nosive uređaje i klaud usluge, itd. Globalna mreža firme Huawei je izgrađena na 30-godišnjoj stručnosti u industriji telekomunikacija i posvećena isporuci najnovijih tehnoloških otkrića klijentima širom sveta.

  Za više informacija, molimo vas da posetite: https://consumer.huawei.com/rs/

  Za redovna obaveštenja o Huawei Consumer BG, pratite nas na:

  Facebook: https://www.facebook.com/HuaweimobileRS/
  Twitter: https://twitter.com/huaweimobilers
  YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiSrbija

  Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilers/

  Google+: https://plus.google.com/+HuaweiDevice