Ženama u vojsci je dozvoljeno šminkanje, a od sada mogu i da obriju glavu ako žele: Pentagon objavio izmene pravila

0

Pentagon je ove nedelje objavio da će žene u američkoj vojsci moći da puštaju kosu, lakiraju nokte, da se šminkaju i nose minđuše, prenosi N1.

Revizijom politike doterivanja u vojsci povećan je broj dopuštenih frizura, uključujući puštanje duge kose. U prošlosti su žene morale da vezuju dugu kosu u punđu, a mnoge su se žalile da im je takva frizura neudobna ispod šlema.

Duga kosa po novim pravilima mora biti u konjskom repu ili pletenicama na treninzima i u taktičkim situacijama. Afroamerikanke su htele da imaju više opcija i neguju više stilova, a sad će moći da kombinuju i dva stila odjednom. Šta god da izaberu, trebalo bi sa lakoćom da stane u borbeni šlem.

Žene koje žele da obriju glavu, kako to čine muški vojnici, takođe će to moći da učine. Dosad su morale da održavaju minimalnu dužinu kose.

One će na poslu moći da imaju lak na noktima i ruž na usnama, ali ne u bojama koje se smatraju „ekstremnim“, poput plave, crne, „vatrogasno crvene“, ljubičaste i fluorescentne. Ekstremno dugi nokti ili ušiljeni nisu dozvoljeni.