(Beta) – Predsednika Češke Miloša Zemana nekoliko sati pošto je pušten na kućno lečenje iz predsedničkog zamka Lani vratili su u Centralnu vojnu bolnicu u Pragu pošto je imao pozitivan test na kovid-19.

„Kada smo preuzimali pacijenta postupali smo na standardan način. Znači uradjen je test na kovid-19 i on je bio pozitivan tako da smo po dogovoru sa Zemanovim lekarom vratili predsednika u bolnicu“, potvrdio je češkom javnom radio servisu Radiožurnal portparol Penta hospitals Vladislav Podracki.

Pošto je Zeman danas završio bolničko lečenje posle sedam nedelja na svoj zahtev, uprkos protivljenju lekara, tokom kućnog lečenja u zamku Lani trebalo je o njemu da brinu privatne bolničarke iz Penta hospitals.

Zeman (77) primio je i treću dozu vakcine protiv kovida-19 a iako je test bio pozitivan simptome oboljenja nema, javljaju češki mediji.

Zeman koji hronično ima problema sa jetrom i zbog toga je 10. oktobra u teškom stanju prevezen na intenzivnu negu Centralne vojne bolnice u Pragu planirao je da sutra imenuje lidera pobednika oktobarskih parlamentarnih izbora koalicije konzervativaca, demohršćana i liberala Zajedno, Petra Fijalu za novog premijera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.