Željko Obradović je zvanično novi trener Partizana: Ugovor potpisan na tri godine…

0
Foto Igor Pavicevic

Željko Obradović je i zvanično novi trener Košarkaškog kluba Partizan, a kako je predsednik tog kluba saopštio, ugovor je potpisan na tri godine.

“Srećni smo i zadovoljni što se Željko Obradović vratio. Mislim da je svaka reč suvišna, a istovremeno nedovoljno jaka da opiše šta njegov povratak znači za Partizan. O više detalja ćemo pričati na konferenciji za medije. Čeka nas veliki posao”, poručio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, objavljeno je na zvaničnom sajtu Partizana.

Najpre je portal Mozzart sport preneo vest da su se Partizan i Žoc dogovorili, a potom je i Mijailović je na Tviteru objavio poruku koja upućuje da je dogovor sklopljen.

Nekoliko sati kasnije stigla je zvanična potvrda crno-belih da je ugovor potpisan na tri godine.

Obradović se u crno-beli tabor vraća posle tačno 28 godina, a 29 nakon što je predvodio Partizan do jedine titule prvaka Evrope. U međuvremenu ih je osvojio još osam: pet sa Panatinaikosom, po jednu sa Huventudom, Realom i Fenerbahčeom u kojem je imao i poslednji angažman, od 2013. do 2020.

Posle godine na odmoru Obradović se vraća na mesto na kome je i započeo trenersku karijeru. Najveću u evropskoj košarci.

Grobari mogu da otvore šampanjac. Ovakvo ime treba proslaviti na valjan način. Posle razočaravajuće prošle sezone budućnost crno-belih izgleda mnogo svetlija.

Jer iako sam Obradović nije postavljao visoke finansijske uslove – štaviše, sigurno je bilo gde u Evropi mogao da radi za petostruko veću platu – nema nikakve sumnje da je dobio određene garancije oko budžeta za sastavljanje ekipe kadre da se porva za titule i u Srbiji i na Jadranu.