“Želimo da olakšamo dolazak srpskih turista u Grčku…”

0

Grčki ministar turizma Haris Teoharis boraviće od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima, javlja ANA.

“Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja”, rekao je Teoharis, a prenosi Blic.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

“Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor”, naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za 2021. godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

“Uvek vođeni bezbednošću posetilaca, zaposlenih i privrednika, preduzimamo odlučne korake za ponovno pokretanje grčkog turizma”, rekao je grčki ministar turizma.