Komemoracija počasnom predsedniku SPS-a, nekadašnjem ministru, potpredsedniku Narodne skupštine, poslaniku, inženjeru, prvom direktoru CIP-a Milutinu Mrkonjiću održava se u Skupštini Srbije.

Lider Socijalističke partije Srbije i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić na početku obraćanja je rekao da mu je teško da drži govor, ali, kako je rekao, mora jer je to najprikadniji način da se „poslednji put pozdravimo“.

Milutin je bio i komunista i socijalista i drug i gospodin, bio je najveći drug među gospodom i najveći gospodin među drugovima. Sve je to bio, a iznad svega bio je graditelj ove zemlje“, rekao je Dačić.

Naveo je da je Mrkonjić bio simbol najboljeg ove zemlje, ističući da je od 1971. godine kada je postao inženjer, život posvetio graditeljskoj misiji kao životnoj ideji i bio je najbolji u tome.

„Dostigao je vrh u svemu čime se bavio, bio je prvi generalni direktor CIP-a, član Vlade, ministar, poslanik, potpredsednik Skupštine. Znam da ga mesta nisu zanimala, osim kada je trebalo pomoći svojoj zemlji“, naveo je Dačić, prenosi RTS.

Projekti su, rekao je Dačić, bili život Milutina Mrkonjića i preko njih je našao sponu sa vremenom Aleksandra Vučića.

„U svojim najtežim danima posle bombardovanja, Srbija je imala Mrkonjića da komanduje obnovom. U svetu i danas ne mogu da shvate kako se jedna zemlja tako brzo obnovila“, rekao je Dačić i dodao da je samo to uradio zaslužio je da ga pamte.

„U ime nas koji ćemo ga zauvek pamtiti, u ime socijalista i porodice i njegovih najmilijih, u ime cele Srbije želim da našem Mrki još jednom kažem ogromno hvala za sve što je uradio za svoju zemlju i narod“, rekao je Dačić.

Mrkonjić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, uz zvuke pesme o njegovoj Čuburi i majci, dodao je Dačić.

„Otišla je jedna legenda, ali uspomena na čoveka živi dok traje sećanje“, istakao je Dačić.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.