Zelenović: “U Šapcu pokušaj prekrajanja izborne volje građana. Neregularnosti na svih 100 biračkih mesta”

1
Foto: Printscreen N1

“Odluka Upravnog suda u Novom Sadu po kojoj se glasanje na 27 biračkih mesta u Šapcu ponavlja, odnosno usvajanje žalbe Gradske izborne komisije (GIK), pokazuje ozbiljne neregularnosti u izbornom procesu 21. juna, koje su pokušale da prekroje izbornu volju građana Šapca”, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, nosilac liste “Šabac je naš”, na konferenciji za novinare.

On smatra da su se neregularnosti desile na svih 100 biračkih mesta i zato je naredni korak podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu Srbije zbog toga što se, kako je rekao, “desila izborna krađa koju je predvodila Srpska napredna stranka (SNS), zajedno sa više stotina kriminalaca koji su kupovali glasove i uticali na izbornu volju građana Šapca”.

“Pokrenućemo ustavnu žalbu pred Ustavnim sudom na isti način kao pre četiri meseca kada se dogodila neregularnost prilikom proglašenja izbornih lista, odnosno redosleda na glasačkom listiću na lokalnim izborima u Šapcu. Ne znamo zašto Ustavni sud do sada nije odlučio po podnetoj žalbi ali očekujemo da radi svoj posao i nečemo odustajati”, istakao je Zelenović.

On je izrazio poverenje u institucije i još jednom naglasio važnost nezavisnih institucija na koje niko ne može da utiče, a dokaz za to je šabački GIK.

“GIK je donela odlukuo neregularnosti i ponavljanju izbornog procesa. Ono što smo mi kao izborna lista dostavili i pokrenuli procese i krivične prijave pred Osnovnim tužilaštvom je vrh ledenog brega u kome imamo 23 krivične prijave, više od 100 lica sa imenom i prezimenom koji su učestvovali u krivičnim delima kupovine glasova”, rekao je Zelenović.

Na 27 biračkih mesta je 28.800 građana sa pravom glasa.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Невероватно ! Баш ме зачудило, откуд то,.. па још у Шапцу, “слободном граду”,… ма немогуће ! А све је до сада било регуларно, свуда ред и поредак,.. сад одједном у Шапцу. Не дај се ти, можеш ти то, показаћеш ти њима на крају, шта су ред и закон.

Comments are closed.