Zelenović ponovo pisao Vučiću: Ne plašim se vaših uvreda, koliko kilometara kanalizacije može da se izgradi umesto stadiona?

3
Foto: Medija centar Beograd

Posle otvorenog pisma predsedniku Srbije u kom je pisao o tome “zašto je Beograd potopljen, a Šabac nije, gradonačelnik ovog grada Nebojša Zelenović objavio je novo otvoreno pismo upućeno Aleksandru Vučiću.

Njegovo prvo pismo je izazvalo oštre reakcije Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu i predstavnika vladajuceg bloka.

U novom obraćanju predsedniku Vučiću, Zelenović navodi da ga neće uplašiti napadi i postavlja pitanje koliko je kanalizacije moglo da bude izgrađeno za novac koji se planira za izgradnju fudbalskih stadiona.

“Kao predsednik parlamentarne stranke i gradonačelnik jedinog opozicionog i slobodnog grada, pre nekoliko dana uputio sam Vam otvoreno pismo i zatražio odgovore na vrlo konkretna pitanja koja muče nedavno potopljeni Beograd i veliki deo Srbije.

Vidno uznemireni, Vi koji toliko čitate, izjavili ste da pismo niste ni pogledali, a umesto odgovora koji priliče civilizovanom predsedniku, od Vas sam dobio samo salvu uvreda i od Vas lično naručene neistinite tekstove u Vašim privatnim tabloidima.

Još jednom ste pokazali da niste u stanju da pristojno razgovarate sa bilo kime ko drugačije misli od vas. To nije dobro!

To je manir bahatih uzurpatora i nasilnika. Ako mislite da možete da me uplašite u velikoj ste zabludi.Vaše uvrede za mene i ljude koji misle slično kao ja, a ima nas sve više – najveće su priznanje i dokaz da smo u pravu. Ne želimo da trpimo što nas ponižavate, dok branite svoje palikuće, svoje seksualne napasnike, svoje kriminalce, svoje korumpirane pajtose i ministre sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom.

Dugujete odgovore na pitanja – ne meni, nego građanima Republike Srbije čiji ste, još uvek, predsednik.

Javno Vas pitam i pozivam da odgovorite: Koliko hiljada kilometara kanalizacije može da bude izgrađeno i koliko hiljada kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta može da bude zaštićeno – za 250.000.000 evra što planirate da potrošite na fudbalske stadione?

Koliko crpnih stanica za raščišćavanje atmosferske kanalizacije se može kupiti za 3.000.000 evra, što planirate da potrošite na jarbole i za 2.000.000 dolara koliko ste platili “Klinton fondaciji” , kako ste izjavili “zato što ste pametni”?

Koliko čamaca za vanredne situacije se moglo kupiti za 1.800.000 evra, koliko ste potrošili na muzičku fontanu kojoj ne radi muzika?

U koliko gradova i opština se moglo organizovato odnošenje smeća iz svih domaćinstava za sumu od 15.000.000 evra, što planirate da potrošite na gondolu, koja bi oskrnavila Beograd i 300 miliona dinara, koliko bacite svake godine na novogodišnje, smešno bi bilo da nije tako tužno, kićenje Beograda?

Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto gradovi i opštine nemaju kanalizacije, i fekalne i atmosferske. Građani Srbije moraju da znaju istinu, zašto gradovi i opštine ne čiste kanale za odvonjavanje, za koje su zaduženi. Zato što, svake godine, protivustavno, i kršeći zakone o finansiranju lokalne samouprave i o budžetskom sistemu, gradovima i opštinama doslovno bude oteto po 120.000.000 evra.

Ovo se dešava već šest godina. I to je Vaša odluka.

Samo Gradu Šapcu je ovim sistemskim kršenjem zakona oteto 30.000.000 evra. I uprkos tome, u Šapcu je prilikom velikih kiša, građanima za odbranu dovoljan kišobran.

Umesto što me “nišanite” Vi lično i Vaši tabloidi po Vašoj komandi, dužni ste da građanima Srbije date odgovore na postavljena pitanja. Da li ćete to učiniti u obraćanju iz Predsedništva ili stojeći u fekalnim izlivima stradalih opština, meni je kao i građanima Srbije svejedno. Samo odgovorite”, napisao je predsednik stranke Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

3 KOMENTARA

  1. Hvala ti covece za receno i hrabro iznosenje istine……interesuje me da li uopste postoji
    fabrika za preciscavanje otpadnih voda u Srbiji. Predsednik nas vodi u ludilo njegovim lazima i sramnim izjavama kojima nema kraja. Nedajmo se braco Srbi , pokazite da mozemo i bez takvih bahatih politicara.

  2. Tako je brate ako su ovi drugi prodali svoje gradove jednom cinicnom odvratniku mi svoj Sabac nedamo nedamo da nas ponizava

  3. Tako je Zelenovicu, neka imo i da neko kaže ovoj bahatoj vlasti , koja svaki dan “prosipa” samo laži o nekakvim uspjesima , a ovamo davimo se u fekalijama.

Comments are closed.