Zelenović: “Identifikovali smo batinaše iz Šapca, 12 osoba i više NN lica…”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

Advokatski tim stranke “Zajedno za Srbiju” Nebojše Zelenovića i otvorene građanske platforme “Akcija” su saopštili da su “identifikovali 12 osoba koje su na protestu u Šapcu prošle subote bagerom, palicama i čekićem napali demonstrante”.

Među osobama koje su Zelenović i pravni tim njegove stranke naveli su funkcioneri SNS, čovek koji je vozio bager Nebojša Stojićević Jarin, bivši poslanik Aleksandar Peranović, pomoćnik gardonačelnika Šapca Vladimir Mićić, prenosi nova.rs.

Krivične prijave podnete su protiv svih onih koji su napali građane u subotu na šabačkom mostu. Na tom spisku je 12 lica po imenu i prezimenu i više NN lica.

Lider „Zajedno za Srbiju“ Neboša Zelenović kaže da je identifikaciju radio njihov advokatski tim.

Među onima, kako navodi Zelenović, za koje je utvrđen identitet su: Nebojša Stojićević Jarin, Aleksandar Peranović, Vladimir Mičić, Đorđe Todorović Burgos, Čedomir Srnić, Dušan Prokić, Ivan Đapanović, Branko Andrić Kinez, Nikola Čačić, Jovica Karajlović, Ivan Karajlović, Mladen Nerandžić.

„Oni su to radili. Mi ih sve inače znamo, viđamo ih po gradu. Među njima je recimo i Burgos, kriminalac i šef batinaša. Ne znam da li su oni članovi stranke, ali je jasno da rade za njih. Naprednjaci su ih angažovali i oni  im izdaju komande“, navodi Zelenović.

Na spisku onih protiv kojih je podneta krivična prijava i koje je advokatski tim ZZS identifikovao kao nasilinike je Nebojša Stojićević Jarin. Njega je javnost Srbije upoznala kao čoveka koji je bagerom krenuo na građane koji su protestovali na mostu u Šapcu.

Dušan Prokić, je bio na istom tom bageru sa kapuljačom na glavi i maskom na licu. On je pokušao da spreči građane da zaustave bager.

Krivična prijava podignuta je i protiv aktuelnog direktora šabačke filijale PIO Fonda Aleksandra Peranovića, inače bivšeg poslanika Srpske napredne stranke. Iako je nosio sivu kapuljaču, identifikovan je i pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić.

Ostali protiv kojih su podnete krivične prijave, prema rečima Nebojše Zelenovića, su kriminalci, batinaši, nasilnici koje su angažovali funkcioneri Srpske napredne stranke i koji su sve radili po njihovim naredbama.