Zelenović najavio “mirnu zelenu revoluciju na Balkanu”

1
Foto: Printscreen N1

(Beta) –  Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najavio je mogućnost stvaranja “zelenog” pokreta i “mirne zelene revolucije” na Balkanu.

On je za podgorički list “Monitor” rekao da je s potpredsednikom crnogorske vlade Dritanom Abazovićem razgovarao o stvaranju zelenih partija na Balkanu jer kako je naveo, “dele iste poglede i optimizam u vezi sa tim”.

Komentarišući ponašanje zvaničnog Beograda prema Podgorici pošto je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, Zelenović je ocenio da je u pitanju “cirkus za dobijanje glasova u Srbiji”, a to “služi i za pravljenje njihovog biznisa kad im prilike dozvole”.

S druge strane, “naš cilj je da, što je pre moguće, uspostavimo jedan ekonomski prostor, da imamo snažan i održiv ekonomski rast, da se svi zajedno izborimo da kao gradjani živimo u pristojnim državama da imamo slobodne i poštene izbore, da sačuvamo svoje lepe zemlje od zagadjenja”, naveo je Zelenović prenela je njegova stranka Zajedno za Srbiju.

Govoreći o stanju u Srbiji, Zelenović koji je i inicijator Otvorene gradjanske platforme “Akcija”, ocenio je da je Srbija “zarobljena država u kojoj vlast zloupotrebljava budžet, policiju, tužilaštvo, tajne službe i sudove da bi došla do glasova”.

Dodao je da neće odustati od zahteva da profesionalna, objektivna televizija dobije nacionalnu frekvenciju u Srbiji i ocenio da će to “pre ili kasnije” biti ostvareno, kao i predizbori u opoziciji za koje se on zalaže.

Zelenović je ocenio i da “ovde nema normalnog života osim sa Amerikom i EU”, ali da vlast u Srbiji “nema volju da ide u Evropu”.

“Pritisak na lošu vlast pa i za izborne uslove mora da se stvori u zemlji, iz želje da ljudi žive normalno i njihovog uverenja da je to moguće. Spolja će pritisak na vlast rasti srazmerno uverenju da smo sposobni da organizujemo uredjenu državu i da imamo razumljivu politiku”, rekao je Zelenović.

1 KOMENTAR

  1. “Zelenović je ocenio i da “ovde nema normalnog života osim sa Amerikom i EU”, ali da vlast u Srbiji “nema volju da ide u Evropu”.” Верујем да ће господин Зеленовић, овакве своје ставове потврдити и на изборима, јер, вероватно му није познато колико је тешко данас се огрејати у Украјини, и да ће губитак украјиског буџета, само на транзитним таксама руског гаса кроз Украјину, бити око 4 милијарде долара. Некако, амерички и европски гас се не појављују да би надоместили тај трошак и то данас представља огроман проблем те земље, а настао управо на политици “нормалног живота” који је једино могућ са Америком и ЕУ. Али, како је госн’ Зеленовић са визитом управо у Црној Гори, могу одмах да му кажу како они осећају жал не за одсуством америчких и европских туриста, већ управо руских. Опет, некако, санкцијама против Русије, а све трчећи за тим “нормалним” животом, остадоше и без извоза воћа и вина у Русију, а опет , истог ли проблема, тај део баш не могу да надоместе Американци и Европљани. Према томе, било би јако упутно да се госн’ Зеленовић проблемима “нормалног” живота позабави пре свега у својој глави, пре него што почне експерименте “in vivo”на становништву, а што му се, искрено се надам, никада неће поћи за руком.

Comments are closed.