(Beta) –  Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najavio je mogućnost stvaranja „zelenog“ pokreta i „mirne zelene revolucije“ na Balkanu.

On je za podgorički list „Monitor“ rekao da je s potpredsednikom crnogorske vlade Dritanom Abazovićem razgovarao o stvaranju zelenih partija na Balkanu jer kako je naveo, „dele iste poglede i optimizam u vezi sa tim“.

Komentarišući ponašanje zvaničnog Beograda prema Podgorici pošto je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, Zelenović je ocenio da je u pitanju „cirkus za dobijanje glasova u Srbiji“, a to „služi i za pravljenje njihovog biznisa kad im prilike dozvole“.

S druge strane, „naš cilj je da, što je pre moguće, uspostavimo jedan ekonomski prostor, da imamo snažan i održiv ekonomski rast, da se svi zajedno izborimo da kao gradjani živimo u pristojnim državama da imamo slobodne i poštene izbore, da sačuvamo svoje lepe zemlje od zagadjenja“, naveo je Zelenović prenela je njegova stranka Zajedno za Srbiju.

Govoreći o stanju u Srbiji, Zelenović koji je i inicijator Otvorene gradjanske platforme „Akcija“, ocenio je da je Srbija „zarobljena država u kojoj vlast zloupotrebljava budžet, policiju, tužilaštvo, tajne službe i sudove da bi došla do glasova“.

Dodao je da neće odustati od zahteva da profesionalna, objektivna televizija dobije nacionalnu frekvenciju u Srbiji i ocenio da će to „pre ili kasnije“ biti ostvareno, kao i predizbori u opoziciji za koje se on zalaže.

Zelenović je ocenio i da „ovde nema normalnog života osim sa Amerikom i EU“, ali da vlast u Srbiji „nema volju da ide u Evropu“.

„Pritisak na lošu vlast pa i za izborne uslove mora da se stvori u zemlji, iz želje da ljudi žive normalno i njihovog uverenja da je to moguće. Spolja će pritisak na vlast rasti srazmerno uverenju da smo sposobni da organizujemo uredjenu državu i da imamo razumljivu politiku“, rekao je Zelenović.

Komentar(1)

  1. Bobby
    16. jula 2021. 18:53

    "Zelenović je ocenio i da “ovde nema normalnog života osim sa Amerikom i EU”, ali da vlast u Srbiji “nema volju da ide u Evropu”." Верујем да ће господин Зеленовић, овакве своје ставове потврдити и на изборима, јер, вероватно му није познато колико је тешко данас се огрејати у Украјини, и да ће губитак украјиског буџета, само на транзитним таксама руског гаса кроз Украјину, бити око 4 милијарде долара. Некако, амерички и европски гас се не појављују да би надоместили тај трошак и то данас представља огроман проблем те земље, а настао управо на политици "нормалног живота" који је једино могућ са Америком и ЕУ. Али, како је госн' Зеленовић са визитом управо у Црној Гори, могу одмах да му кажу како они осећају жал не за одсуством америчких и европских туриста, већ управо руских. Опет, некако, санкцијама против Русије, а све трчећи за тим "нормалним" животом, остадоше и без извоза воћа и вина у Русију, а опет , истог ли проблема, тај део баш не могу да надоместе Американци и Европљани. Према томе, било би јако упутно да се госн' Зеленовић проблемима "нормалног" живота позабави пре свега у својој глави, пре него што почне експерименте "in vivo"на становништву, а што му се, искрено се надам, никада неће поћи за руком.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.