Zelenović: “Ko je izdao naredbu da se povuče policija i batinaši napadnu goloruki narod”

2
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

(Beta) – Na Trgu Republike u Beogradu, uz obraćanje građane koji su bili uhapšeni tokom ekoloških protesta održan je protest sa koga je poručeno da ekološki aktivisti  neće odustati od zahteva za povlačenjem zakona o eksproprijacije i referendumu.

Na skupu je zatraženo i da se saopšti ko je naredi policiji u Šapcu da se povuče i da potom batinaši krenu na građane, kao ida oni koji su tukli grdjane budu uhapšeni i procesuirani.

Istaknuto je i da Šapčanin Dragan Miloravić Crni mora bude odmah pušten na slobodu, te naglašeno da građani neće odustati od svojih zahteva i  da protesti i sutra biti organizovani.

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović i lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović su ponovili da je juče u Šapcu čovek sa bagerom krenuo na gradjane koji su mirno protestvovali, i da su iza bagera išli batinaši sa letvama i čekićima.

Zelenović je rekao i da su građani besni zbog svega što se dešavalo i da se na plaše.

“Juče je neko izdao naredbu da se povuče naša policija, nije to Vulinova i Vučićeva policija, to je naša policija i hoćemo da znamo ko je izdao naredbu da se povuče policija i batinaši napadnu goloruki narod”, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, batinaši u Šapcu su išli i od jednog do drugog gradjanina i govorili im da znaju gde stanuju.

“Znamo i mi gde oni stanuju”, rekao je Zelenović i ponovo zatražio da se “da ime” onog ko je naredio policiji da se povuče.

Veselinović je da su gradjani okupli u centru Beograda kako bi pokazali solidrnost i da traže da se puste svi uhapšeni.

Naglasio je i da okupljeni zahtevaju da svi koji su tukli ljude budu uhapšeni.

2 KOMENTARA

  1. Miki..ti nemaš mozak ili oči? Nisi video ko je napadao koga i čime? Kao što i policija “nema pojma”? Prestanite praviti ludim i slepim normalne ljude koji ne pristaju da im lopovi oduzmu zdravlje, dedovinu i budućnost!

  2. Zelenovicu vrlo brzo ces se osvestiti i bice ti zao.Puno zla i tudje muke na svoja nejaka pleca si stavio.Laka ti zemlja bila i tebi i onima koji sa tobom mrze svoju zemlju.Zasluzio si da ti Kurti “brise“ guzu kao onaj nesretnik koji to radi Jeremicu.

Comments are closed.