Zec negirao kandidaturu za predsednika: “Sa mnom su svi pričali, ali o tome nije vođen ozbiljan razgovor”

2
PrintScreen/YouTube/NOVA S

(Beta) – Profesor Miodrag Zec odbacio je danas navode da se i on nalazi na listi mogućih kandidata opozicije za predsednika Srbije.

Zec je agenciji Beta rekao da je zatečen informacijom da će biti kandidat na predstojećim izborima za predsednika Republike.

“Nisam nikakav kandidat. Mogu ja sada reći da ste vi ili Nikola Tesla kandidati za predsednika Srbije. Zaista nemam šta da kažem tim povodom. Glupo je komentarisati to što je rečeno i objavljeno”, rekao je Zec.

Glavni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izjavio je danas na TV Nova S da je “pored generala (Zdravka) Ponoša, o kojem se ozbiljno razmišljalo, jedan od kandidata za predsednika Srbije i profesor Miodrag Zec”.

Portal Nova je potom objavio da je profesor Zec potvrdio da su predstavnici opozicije razgovarali sa njim o tome da bi on mogao da bude potencijalni kandidat za predsednika Srbije. Zec je rekao da su to bili neformalni razgovori i ponovio da on o kandidaturi nije razmišljao.

„Ja to ne sporim. Sa mnom su svi pričali, nisam ja rekao ni da hoću niti išta. Suštinski o tome nije vođen ozbiljan razgovor, nego neki ljudi misle da ja imam političkog kredita kod običnog sveta. I to je možda i tačno ali to ne znači ništa“, rekao je profesor Zec za Nova.rs.

2 KOMENTARA

  1. Господин професор Миодраг Зец, за свакога ко је макар и једном слушао његова излагања, је један од оних који сасвим сигурно разуме суштински проблем српског друштва, а то је “непостојање” државе, као дефиниције организованог друштва. То је основ свега, од урбанистичког хаоса, криминала,… па све до васкрслог “ауторитаризма” у врху власти. Е сад, како рече једном један филозоф, да парафразирам, једно је ствари описивати, али је сасвим друго ствари мењати, а то је поента. Врло је вероватно да из тог разлога, многи са њим само разговарају, јер би се огромна већина, како оних који тренутно врше власт, тако и оних који су је вршили, или би тек да је врше, нашли у оквирима: Устава, закона и независних институција. Нелагодна ситуација, зар не ? А власт је данас у Србији “плен”. Ако си био на власти и ниси обезбедио бар три генерације, бићеш сматран будалом. А ово друштво баш тај искорак мора да направи, из партократије у организовано друштво. Био Зец или не, ускоро ћемо поново видети колико је опредељење за такво нешто.

  2. Ovaj Zec je u stvari lisica.Vrlo elokventno i narativno koketiranje, zamislite, uvek sa opzicijom hrani mu licnu sujetu da je vazan i veliki profesor.Mislim da bi mogao da predaje na velikim i slobodnim univerzitetima u Sarajevu, Pristini i univerzitetu Jove Dangube.Mene on podseca na Veseljka koji samo poziciju pokusava pripremiti da na narod naskoci opozicija.E moj Veseljko niko te ozbiljno ne shvata, ni tvoji sudenti ni pozicija ni opozicija.Ti zaporavo trcis pocasni krug.

Comments are closed.