Krivokapić: “Došao sam u Beograd zbog vladike Joanikija…”

2

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić hitno je iz Podgorice avionom doleteo u Beograd.

On je sa aerodroma krenuo pravo u Patrijaršiju SPC.

Očekuje se da će on biti gost na Saboru Srpske pravoslavne crkve.

Krivokapić je na Tviteru napisao da je došao u Beograd da prenese dve poruke u ime naroda Crne Gore.

On je naveo da je došao da patrijarhu SPC Irineju “prenese pozdrave vernog naroda i njegovu volju” da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog i da Temeljni ugovor SPC i države Crne Gore bude potpisan na Cetinju 30. oktobra, na godišnjicu smrti mitropolita Amfilohija Radovića.

2 KOMENTARA

  1. Мислим да је довољно што је Вучић, највероватније, утицао на избор патријарха српског, али да бира и митрополита приморско црногорског, ректора Универзитета београдског-исто, највероватније, што је много, много је. Компромис је брзо потписивање уговора а воља верујућег народа и свештенства Црне Горе који су величанственим литијама довели до уговора је неупитна. Кривокапић је сасвим у праву што показује забринутост, јер ако би Сабор под утицајем Вучића и Селаковића изабрао неког другог, њима подобном, то би био доказ ДПС приче да је СПЦ у Црној Гори под утицајем политике коју креира политика друге земље и политичари које су изабрали грађани који не гласају у Црној Гори. Не слажем се са Кривокапићем да се уговор потпише на годишњицу смрти Амфилохија Радовића, не треба чекати толико дуго, јер противника је много. Што се тиче Демократског фронта и српских странака у Црног Гори, ја им желим успеха, али нису на добром путу. Морају се отарасити Вучићевог утицаја.

  2. Шта то хоће Кривокапић? Да СПЦ бира митрополита по њegovoj жељи? А потписивање споразума одлаже унедоглед?!? Без икакве сигурности у погледу дужине мандата Владе. А Мило му већ припрема скори пад са функције премијера.

Comments are closed.