Zbog radova na cevovodu centar Beograda bez vode

0
Foto: Tanjug

Deo stanovnika centralnih gradskih zona Beograda biće bez vode od četvrtka uveče do petka uveče zbog radova koji moraju da budu obavljeni da bi se obezbedila potpuna stabilizacija vodovodnog sistema i normalizacija snabdevanja, nakon što je prošlog petka u ranim jutarnjim satima došlo do kvara na magistralnom cevovodu na uglu Karnegijeve i Kraljice Marije, preneo je N1.

Kako je saopštilo preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija, nakon što je došlo do kvara na magistralnom cevovodu u petak, ekipe su obavile privremeno rešenje za uspostavljanje urednog vodosnabdevanja za potrošače tog dela Beograda ali će, zbog, kako su naveli, nestandardnog profila položenog cevovoda, od četvrtka od 22 sata do petka do 10 časova izvoditi završne radove na magistralnom cevovodu.

“Po završetku radova i punjenja sistema, vodosnabdevanje će biti normalizovano do 24 sata u petak, 27. septembra za sve potrošače u centralnim gradskim zonama koji će biti bez vode. Napominjemo da na navedenom magistralnom cevovodu nije došlo do novonastalog kvara, već su u pitanju neophodni radovi koji će obezbediti potpunu stabilizaciju sistema i normalizaciju vodosnabdevanja”, navodi se u saopštenju.

Zbog radova, bez vode će ostati potrošači u bloku oivičenom ulicama – Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra, Terazije, Zeleni venac, Bulevar vojvode Bojovića i Dunavska.

“Izvinjavamo se građanima na neprijatnosti i zahvaljujemo se na razumevanju. Naše ekipe će uložiti maksimalan napor da u predviđenom roku obezbede uredno vodosnabdevanje za sve potrošače. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne”, dodaje se u saopštenju.