Zbog nepoštovanja odluke o bojkotu, Narodna stranka raspustila odbor u Šapcu

1
Foto: Igor Pavićević

Izvršni odbor Narodne stranke doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora te stranke u Šapcu zbog nepoštovanja odluke o bojkotovanju izbora.

Kako se navodi u saopštenju stranke na čelu koje se nalazi Vuk Jeremić, razlog za raspuštanje je zahtev tog odbora da bude izuzet od poštovanja odluke organa Narodne stranke o bojkotu izbora na svim nivoima.

– Narodna stranka nijednim svojim gestom neće dati legitimitet lažnim izborima. Učešće na lažnim izborima nije u interesu ni građana Šapca ni građana Srbije, već isključivo Vučićevog režima i političkih aktera koji svoj lični interes maskiraju javnim. Čak i lažna pobeda na lažnim izborima ne bi bila ništa drugo do parazitiranja na grbači građana Srbije kojima režim uskraćuje sve – od egzistencije do slobode – navodi se u saopštenju.

Podsećamo, stranke u okviru Saveza za Srbiju, među kojima je i Narodna stranka, proglasile su bojkot nastupajućih izbora još prošlog leta. Iako je odluka o bojkotu republičkih izbora potvrđena više puta, koplja se i dalje lome oko izlaska na lokalna birališta.

U svetlu tih previranja, poslednjih dana o potencijalnom izlasku na izbore govorili su i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović (DS) i Paraćina Saša Paunović (DS).

1 KOMENTAR

  1. Lazna pobeda….do juče vaši, a od danas paraziti….e pa ovako ni njihovi, ni Vasi, al pariziti nikako….samo svoji

Comments are closed.